logo F1zpravy.czF1online.sk

Setkání v Milton Keynes nemělo nic společného s jezdci, tvrdí Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 8. 2024

Sergio Pérez přijel do Nizozemska jako pilot Red Bullu. Když jsme se po závodě v Belgii těšili na letní přestávku, byla to jedna z největších otázek formulového léta. Stáj z Milton Keynes nakonec reagovala promptně a rychle neoficiálně vzkázala, že jezdecká sestava se nemění. Pérez tak během mediálních povinností v Zandvoortu mohl nasadit kamenný výraz a tvrdit, že všechno to byly jen mediální spekulace a má platnou smlouvu na další dva roky.

Když Sergio Pérez odjížděl po Velké ceně Belgie na dovolenou, podle mnohých to měla být jeho labutí píseň ve Formuli 1. Budoucnost mexického závodníka visela na vlásku, alespoň tak jsme to vnímali při pohledu na jeho výkony, ale hlavně při pohledu na vyjádření Helmuta Marka. Ten několikrát před novináři zopakoval, že po závodě v Belgii letí do Milton Keynes, kde je naplánováno „komplexní přehodnocení situace“.

Jelikož to vždy zmínil při hodnocení Pérezových výkonů, z pochopitelných důvodů jsme si mysleli, že mluví o něm. Podle Mexičana však bylo všechno jinak. „Z velké části to byly jen spekulace,“ řekl sebevědomě Pérez po příjezdu do Nizozemska.

„Setkání nemělo nic společného s jezdci a bylo čistě o výkonnosti. Myslím si, že pokud jde o spekulace, řekl jsem k nim vše. Jsem plně oddaný týmu,“ prohlásil rodák z Guadalajary.

„Mám kontrakt na další dva roky a jsem plně oddaný Red Bullu. Chceme otočit vývoj v náš prospěch a už jsem k tomu asi řekl všechno, co jsem měl,“ zopakoval Pérez.

Ten však už nemohl popřít, že mu letní přestávka padla vhod a přišla v nejlepším čase. Spolu se svým týmem má drobnou naději, že po letní přestávce se nepříznivý vývoj otočí. Nemohou v to ale jen doufat, musí pro to i něco udělat.

„V podstatě jsem odcestoval a úplně vypnul,“ zhodnotil Pérez své letní prázdniny. „Během letní přestávky jste však vždy podvědomě se svými inženýry a chcete vědět, co je nového. Řekl bych, že Red Bullu padla přestávka vhod. Dokázali jsme najít spoustu věcí. Alespoň víme, jak je na tom naše auto.“

„Víte, nasadili jsme jeden nebo dva balíky vylepšení, které nás pravděpodobně svedly na nesprávnou cestu. Nyní však přesně víme, jak monopost funguje. To je velmi dobrá zpráva, protože podle mě nám to v posledních pár závodech nebylo tak jasné. Zda to dokážeme napravit a vrátit se na předchozí úroveň, to je druhá otázka. Myslím si však, že je to víc než možné,“ uzavřel odhodlaný Pérez.

Související zprávy

Diskuze