logo F1zpravy.czF1online.sk

Red Bull má stále převahu při realizaci závodů, upozorňuje Albon

Max Verstappen a Alex Albon
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 8. 2024

Red Bull čeká po skončení letní přestávky náročný úkol. I když Max Verstappen nemusí panikařit a jeho náskok v čele šampionátu je stále luxusní, souboj v Poháru konstruktérů se naplno otevřel. Dokazuje to zejména skutečnost, že Max má větší náskok na Landa Norrise, než jaký má Red Bull na třetí Ferrari v Poháru konstruktérů. Bývalý pilot týmu Alex Albon však upozorňuje, že stáj z Milton Keynes má stále převahu minimálně v jedné oblasti.

Ačkoli už monopost RB20 není dominantní a Red Bull v posledních týdnech ztrácel body v Poháru konstruktérů, zejména kvůli nedostatečným výkonům Sergia Péreze, tým nadále odváděl vynikající práci při realizaci závodních víkendů. Přestože Max Verstappen v Maďarsku zkritizoval Red Bull, pravdou je, že měl ideální pozici pro útok na třetí místo – maximum týmu o tom víkendu.

Na to svět upozornil bývalý pilot týmu Alex Albon, podle něhož je Red Bull nadále nejlepší při realizaci závodů, strategii a dalších aspektech důležitých pro úspěch. „Navzdory všemu vidím Red Bull jako tým, který dokáže svůj závodní víkend velmi dobře zrealizovat,“ prohlásil britsko-thajský závodník, kterého cituje RacingNews365.com.

„Myslím si, že při realizaci mají ve srovnání s ostatními stále navrch a v tomto ohledu nic neztratili. Zastávky v boxech či strategie jsou obecně nadále velmi dobré. Ukazují, že i když možná nemají pokaždé nejlepší auto, buď Max, nebo tým, vše velmi dobře zrealizují,“ konstatoval Albon.

„Podle mě to vždy byla jedna z jejich největších předností. I v dobách dominance Mercedesu měli velmi silný závodní tým a tým celkově. Myslím si, že to vidíme a cítíme i nadále a mají v tomto směru převahu před ostatními,“ dodal pilot Williamsu.

Albon má nemalé zkušenosti s působením v Red Bullu a jejich struktury zná velmi dobře. Podle jeho slov není překvapením, že jejich loňská dominance je pryč. Není to nutně chyba samotného týmu, podle Alexe jsou to zkrátka zákonitosti Formule 1.

„Ostatní by se dříve či později dotáhli. Myslím si, že právě proto je skvělé, že pravidla zůstala stabilní. Týmy měly dostatek času, aby se dotáhly. Monopost McLarenu vypadá výrazně odlišně ve srovnání s ostatními týmy a zdá se, že jim to funguje, což je velmi zajímavé,“ řekl Albon.

Související zprávy

Diskuze