logo F1zpravy.czF1online.sk

Pokud někdo vezme Schumachera, bude to kvůli imidži, myslí si Villeneuve

Mick Schumacher
© Jiří Křenek/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2024

Mick Schumacher stále čeká na svou druhou šanci ve Formuli 1. Donedávna se zdálo, že by se teoreticky mohl stát kolegou Pierra Gaslyho, ale i tyto nízké šance postupně klesají. Mistr světa z roku 1997 Jacques Villeneuve si nemyslí, že o Schumachera bude mít zájem někdo, komu budou přednější výkony před imidží a slavným jménem.

Interní souboj s Nikitou Mazepinem sice Mick Schumacher vyhrál na celé čáře, ale ani to nestačilo, aby se ve Formuli 1 udržel. Po příchodu Kevina Magnussena, několika nehodách a bez podpory týmu v čele s Güntherem Steinerem, si už další působiště nedokázal najít. V týmu ho přichýlil Toto Wolff a zároveň ho zapůjčil Alpinu do programu ve WEC.

Právě Alpine je největší šancí na Schumacherův návrat, ale i zde pravděpodobnost klesá. Mnohem častěji se zmiňuje junior z programu Jack Doohan a po oznámení příchodu nového šéfa Olivera Oakese i Paul Aron, který jezdí za jeho tým ve Formuli 2.

Největším problémem Micka Schumachera jsou v této chvíli jeho výsledky ze sezón 2021 a 2022, míní Jacques Villeneuve. „Nezdá se, že by některý tým chtěl, aby Mick Schumacher za něj jezdil. Mick se svým týmem na to tlačí, ale nevypadá to tak, že by se někdo šel roztrhat, aby ho získal do své stáje.“

Sedaček je málo a zájemců mnoho. Navíc většina stájí před příchodem nových pravidel si musí dvakrát rozmyslet, komu nabídne dvouletý kontrakt a komu věří, že po příchodu nových pravidel z techniky vyždímá maximum.

Schumacher takovou záruku nenabízí. „Problémem jsou jeho roky ve Formuli 1, které neskončily pozitivně. V jeho současné pozici se mu může dařit víc a může to vypadat slibně, ale důkazy může vidět každý. Týmům to dělá starosti. Chtějí to zariskovat a doufat, že Mick bude lepší než předtím? V této chvíli to tak nevypadá.“

Šampion sérií F2, F3 a syn sedminásobného mistra světa má spoustu fanoušků a v padoku F1 mnoho spojenců v čele s Totem Wolffem a bývalým prezidentem FIA Jeanem Todtem, ale s nalezením místa mu pomoci neumí. Pár vyjádření na jeho podporu, podle kterých si Schumacher místo zaslouží, je sice pěkným, ale v konečném důsledku prázdným poplácáním po rameni.

„Pokud nějaký tým bude chtít zaměstnat Micka na pozici jezdce, tak to bude proto, že chce Schumacherův imidž a zároveň bude doufat, že bude na tom lépe než v Haasu,“ uzavřel toto téma Villeneuve.

Související zprávy

Diskuze