logo F1zpravy.czF1online.sk

Motorsport.com: Doohan se blíží k podpisu s Alpinem

Jack Doohan
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 8. 2024

Po oznámení plánů Carlose Sainze na rok 2025 očekáváme postupný pád dalších kostek domina. Poslední volné sedačky mají týmy Alpine, Sauber, RB a Mercedes. Jezdecká sestava v prvních dvou jmenovaných zůstává prozatím záhadou, ale podle informací portálu Motorsport.com se plány francouzského týmu vydaly směrem k rezervnímu pilotovi Jacku Doohanovi.

Nový poradce Flavio Briatore učinil při svém nástupu kroky s cílem zlanařit Carlose Sainze, ale ten se nenechal přesvědčit. Někdy to vypadá, jako by francouzský tým dělal vše pro odehnání potenciálních zájemců a i když se v současnosti nachází výše v Poháru konstruktérů než Williams, nikoho nepřekvapilo, že Carlos si vybral stáj z Grove.

Sainzovým vypadnutím ze seznamu „volných agentů“ se možnosti Briatoreho a spol. zúžily v podstatě na Valtteriho Bottase, Kevina Magnussena, Kuan-jü Čoua a možná Daniela Ricciarda. Pokud bychom se podívali mimo Formuli 1, máme zde Micka Schumachera, rezervního pilota stáje Jacka Doohana a minulý víkend se v médiích objevila zpráva, že novopečený šéf stáje Oliver Oakes by si rád přivedl současného pilota jeho týmu Hitech Paula Arona.

„Zdroje naznačují, že Alpine si vybral svého rezervního jezdce Jacka Doohana. I když podle našich informací zatím nedošlo k podpisu smlouvy, formality budou doladěny v nejbližší době a oficiální oznámení by mohlo přijít ještě před skončením letní přestávky,“ uvedl Motorsport.com.

Známý portál připomíná, že Doohan patřil dlouhodobě ke kandidátům na obsazení sedačky v Alpině, ale po odchodu Estebana Ocona neměl nic jistého, jelikož se Flavio Briatore obrátil se svými přesvědčovacími schopnostmi na Carlose Sainze. „V takovém případě by se dveře do F1 zavřely a Doohan v současnosti nemá alternativní možnosti, jak postoupit do nejvyšší kategorie,“ uvedl známý portál.

„Doohanovým šancím neublížil ani příchod nového šéfa Olivera Oakese, v jehož týmu Hitech v minulosti závodil. Povýšení do Formule 1 by ukázalo správnost jeho rozhodnutí upsat se akademii Alpinu v roce 2022, jelikož v letech 2017 až 2021 patřil do juniorského týmu Red Bullu,“ uvedl Motorsport.com.

Doohan absolvoval s Alpinem řadu testů. Letos si několikrát zajel s dvouletým monopostem a zúčastnil se i volných tréninků s týmem – loni v Mexiku a Abú Zabí, letos v Kanadě a Silverstonu. Kromě toho se tento týden objevil na testech Pirelli ve Spa.

Související zprávy

Diskuze