logo F1zpravy.czF1online.sk

Alpine potvrdil nového šéfa, do týmu přichází Oliver Oakes

Oliver Oakes
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2024

Flavio Briatore se naplno chopil svého úkolu a v Alpině začal uklízet. Jedním z jeho prvních kroků je obsazení pozice šéfa týmu, kterým se stane Oliver Oakes. Alpine to potvrdil ve středu dopoledne.

Oliver Oakes, zakladatel juniorských týmů Hitech a bývalý závodník, se stane novým šéfem Alpinu už po skončení letní přestávky. Na této pozici nahradí Bruna Famina, který měl původně plnit úkoly šéfa týmu jen dočasně, ale Alpině se dlouho nedařilo za něj najít náhradu. Z Oakese se stane druhý nejmladší šéf týmu v historii Formule 1, píše stáj v tiskovém prohlášení.

„Jsem nadšený, že se nám podařilo získat Oliho Oakese do našeho projektu v F1,“ říká Flavio Briatore, který jako poradce generálního ředitele Lucu de Mea dostal za úkol přitáhnout do týmu kvalitní lidi. Toto je jeden z jeho prvních úlovků.

„Oli je vysoce talentovaný s vynikajícími zkušenostmi v oblasti lídrství a s úspěchy v motoristickém sportu. Jeho nástup do této pozice je skvělým příkladem síly a víry v náš tým. Těším se, že s ním budu úzce spolupracovat a společně se soustředíme na to, abychom se posouvali výše startovním polem a vyhrávali závody,“ avizuje italský manažer.

Příchod Olivera Oakese není velkým překvapením. Toto jméno se skloňovalo během celého víkendu v Belgii prakticky jako jediné, které by mohlo v Alpině převzít pozici šéfa stáje.

„Jsem extrémně vděčný Lucovi de Meovi a Flaviovi Briatoremu za tuto příležitost vést Alpine na cestě zpět ke konkurenceschopnosti,“ uvedl Oliver Oakes, mimo jiné i mistr světa v motokárách z roku 2005. „Tým má talentované lidi a ve svém jádru excelentní zdroje. Jsem sebevědomý, že spolu toho můžeme hodně dokázat ve zbytku této sezóny a v dlouhodobém horizontu. Těším se, až po letní přestávce začnu.“

Oakesa v týmu přivítal také Luca de Meo, který podotkl, že na postu šéfa bude jedním z nejmladších v historii. „Tento tým je budován pro budoucí úspěchy a Oliho angažování do vedoucí pozice to jen podtrhuje. Těšíme se na to, že využijeme jeho nadšení, energii a vášeň pro motorsport a celé toto myšlení přeneseme na celý tým.“

Související zprávy

Diskuze