logo F1zpravy.czF1online.sk

Vettel dovolenkuje v Nórsku. Cyklistickýho závodu se zúčastnil „v utajení“

Sebastian Vettel na cyklistických pretekoch
© FB/Offroad Finnmark
Milan Kubala
Milan Kubala29. 7. 2024

Sebastian Vettel chyběl na červencovém Festivalu rychlosti v Goodwoodu, protože měl podle Christiana Hornera s rodinou naplánovanou dovolenou. O víkendu jsme se dozvěděli, i kde si vlastně užívá volno a letní prázdniny s dětmi. Německý šampion se vydal do Norska, kde v sobotu absolvoval cyklistický závod.

Přibližně 400 kilometrů za Severním polárním kruhem se každoročně koná závod Offroad Finnmark, který měl letos velmi vzácného účastníka. Pozorný fanoušek horské cyklistiky si mohl všimnout, že na 44. příčce (z 225 soutěžících) závodu na 150 kilometrů se s časem 8 hodin a 55 minut umístil jistý Sebastian Sprater.

Podle jména byste ho zřejmě neodhalili – navíc závodil pod norskou vlajkou –, ale naživo by vám přišel náramně povědomý. Nebyl to totiž nikdo jiný než Sebastian Vettel, který se rozhodl závodit „v utajení“ pod upraveným dívčím jménem své manželky Hanny Praterové.

Poznal ho však reportér místních novin Altaposten Espen Tangstad, který přiznal, že to bylo „naprosto nečekané“. „Zjistili jsme, že použil dívčí jméno své manželky, takže byl tady ‘v utajení’. Dost to však chápu. Takhle ho všichni nechali na pokoji.“

Altaposten informuje, že Vettel se v cíli dočkal potlesku nejen ze strany přítomných fanoušků, ale čekala ho tam i rodina, se kterou v Norsku dovolenkuje. Médiím v cíli však nechtěl poskytnout rozhovor.

FB/Offroad Finnmark
FB/Offroad Finnmark
FB/Offroad Finnmark

Související zprávy

Diskuze