logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérez si je „stoprocentně“ jistý, že za Red Bull bude jezdit i po VC Belgie

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 7. 2024

Má Sergio Pérez šanci udržet se v Red Bullu? Statistiky z posledních závodních víkendů působí hrozivě, ale podle Mexičana se stále nic neděje. Je skálopevně přesvědčený, že Red Bull se ho po letní přestávce nezbaví.

Za posledních sedm velkých cen se Sergiu Pérezovi podařilo získat jen 21 bodů. Porovnáme-li to s Maxem Verstappenem, který za tentýž čas nasbíral neuvěřitelných 129 bodů, tak vyvstává otázka, zda si vůbec zaslouží pokračovat v týmu, který v současnosti vede konstruktérský šampionát.

Na tiskové konferenci dostal otázku, zda si je „stoprocentně jistý“, že po letní přestávce opět usedne do monopostu Red Bullu. „Ano, správně,“ odpověděl suverénně, jako by zapomněl na to, že po posledních sedmi velkých cenách se může srovnávat akorát tak s Nicem Hülkenbergem a piloty Aston Martinu, kteří se ani neodvažují říci, že by patřili výše než do středu pole.

Jak je možné, že si je tím tak jistý? Odpověď na tuto otázku byla naprosto suverénní a v žádném divákovi nezanechala ani špetku pochybnosti. „Protože jsem,“ vysvětlil. „Vím, co mám ve smlouvě a vím, že tým mi důvěřuje. Vím také, na co se teď koncentrujeme, a sice odvést dobrou práci na trati.“

Helmut Marko však už několik týdnů říká, že „vše je otevřené“ a že se rozhodne během letní přestávky. Copak sportovní poradce Red Bullu jen tárá do větru? Média se na tato Markova slova zeptala i Péreze. „To je otázka na něj. Já nevím.“

„Nebavil jsem se s ním o této konkrétní věci,“ pokračoval Mexičan, o kterém, shodou okolností, poslední červencový den vyjde dokumentární seriál s titulem „Nikdy se nevzdávej“. „Cítím, že celý tým se naplno koncentruje na to, abychom naši sezónu vrátili na správnou kolej. Zbytek jsou čisté spekulace.“

„Tým pracuje velmi tvrdě na tom, aby tuto sezónu vrátil na správnou kolej a vyhrál konstruktérský šampionát. Všichni na tom pracujeme. Neměli jsme rozhovory o ničem jiném než o tom, jak tuto sezónu vrátit na správnou kolej,“ zopakoval potřetí.

Nakonec však ujistil, že se ho nijak nedotýkají Markova vyjádření, kterými rozdmýchává spekulace. „Takhle náš tým funguje, takhle to je. Jsem s tím v pohodě. Koncentruji se na tým, abychom vytěžili maximum z týmu, z našeho auta. Jak jsem řekl, ten zbytek jsou čiré spekulace,“ uzavřel Pérez.

Související zprávy

Diskuze