logo F1zpravy.czF1online.sk

Gasly láká Sainze do Alpinu: Všichni víme, že Carlos je nejrychlejší

Carlos Sainz a Pierre Gasly
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2024

Zdálo se, že to bude mezi Audi a Williamsem, ale v posledních týdnech projevil zájem o služby Carlose Sainze Alpine a dokonce se pošuškává i o obnoveném zájmu Red Bullu a Mercedesu. Francouzský tým nevypadal začátkem sezóny jako nejlepší alternativa, ale Pierre Gasly je přesvědčen o světlé budoucnosti tohoto projektu.

Alpine nedávno oznámil odchod Estebana Ocona a prodloužení smlouvy s Pierrem Gaslym. Následně se roztočily spekulace o druhém jezdci. Po příchodu Flavia Briatoreho tým kontaktoval i Carlose Sainze. Proč by si však měl Španěl vybrat právě Alpine?

Tovární tým Renaultu za dlouhá léta téměř nic nedokázal, vedení si tam podává kliky, finance a investice do infrastruktury chybí a nově je ohrožen i motorový program, takže Alpine brzy nemusí být továrním týmem. Kdyby si však Francouzi zabezpečili pohonné jednotky například od Mercedesu, paradoxně může tento tým představovat lákadlo.

„Už jsem řekl, že Alpine má na stole dobré možnosti. Rozhodnutí není na mně, ale přivítal bych po svém boku toho nejrychlejšího jezdce. Všichni víme, kdo to je,“ řekl lichotník Gasly na adresu Sainze. „Musíme si počkat. Tým však v současnosti má na stole tři dobré možnosti.“

Zdá se, že i Pierre se podílí na vábení španělského závodníka do tábora Alpinu. Nevíme, kdo jsou ty „tři možnosti“. Samozřejmě, je zde Carlos Sainz a rezervní pilot stáje Jack Doohan. Třetí možností může být Valtteri Bottas, ale také Mick Schumacher, který tento týden veřejně vyjádřil svůj zájem o návrat a podle jeho slov není vůbec nereálný.

Je jasné, koho by chtěly týmy ve druhé polovině startovního pole. Carlos Sainz však nechává všechny čekat a média avizují, že důvodem je obnovený zájem Red Bullu a Mercedesu. Tyto týmy se v jezdecké otázce dostaly do nečekaných problémů a španělský závodník se jeví jako bezpečná alternativa.

Sainz má na stole řadu nabídek a mnoho zájemců se mu snaží prodat jejich projekt. Za Alpine bojuje dokonce i Gasly. „I já jsem v tomto směru odvedl svůj díl práce,“ přiznal francouzský závodník. „Věřím našemu projektu. Vždy svůj tým podporuji, ale rozhodnutí leží na něm.“

Pierre zažil v Silverstonu hororový víkend. Tým se rozhodl vyměnit všechny komponenty pohonné jednotky, Pierre se následně nezúčastnil kvalifikace, aby se jeho Alpine se zbrusu novými díly pokazil v zahřívacím kole.

„Na auto jsme už několik závodů nenasadili vylepšení, takže víme, jak jej maximalizovat. Naši soupeři, například Haas, však dělají dost velké pokroky. Ve středu pole je to tak těsné, že pořadí se mění s každým novým dílem. Když nenasadíme novinky, bude těžké zabodovat,“ řekl Gasly.

Související zprávy

Diskuze