logo F1zpravy.czF1online.sk

Potvrdí i Ocona? Haas oznámil, že Magnussen po sezóně končí

Kevin Magnussen
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2024

Předpoklady a spekulace médií se pomalu začínají naplňovat. Do Maďarska přijíždějí týmy a fanoušci s velkými očekáváními. Pošuškávalo se, že v Budapešti do sebe zapadnou další dílky přestupové skládačky. To se zatím také potvrdilo, když Haas oznámil ukončení spolupráce s Kevinem Magnussenem po sezóně 2024.

Podle mediálních spekulací má americká stáj oznámit podpis smlouvy s Estebanem Oconem. Prozatím oznámil Haas „jen“ odchod Magnussena. Ajao Komacu tak vstoupí do své druhé sezóny v čele americko-britsko-italské stáje se zcela novou jezdeckou dvojicí. V tuto chvíli se všichni pozorovatelé s 99procentní jistotou shodují, že Ollieho Bearmana doplní v týmu Esteban Ocon.

Začněme však Magnussenem, který pravděpodobně končí svou formulovou kariéru. Začínal v roce 2014 v McLarenu, po roční pauze se v roce 2016 vrátil s Renaultem a na sezónu 2017 přestoupil do Haasu. Zde se stal stálicí amerického týmu a pilotem s nejvyšším počtem velkých cen v barvách stáje z Banbury.

Po sezóně 2020 tým opustil a zdálo se, že jeho formulová kariéra jednou provždy skončí. V roce 2022 se však Haas ve světle ruské invaze na Ukrajinu rozešel s titulním sponzorem Uralkali i pilotem Nikitou Mazepinem, což otevřelo Magnussenovi cestu za nečekaným restartem kariéry.

„Chtěl bych poděkovat všem v Haas F1. Jsem hrdý, že jsem v posledních letech závodil za tento skvělý tým. Zvláště bych chtěl poděkovat Geneovi Haasovi za jeho odhodlání, ale hlavně za to, že mě v roce 2022 přivedl zpět do Formule 1. Tehdy jsem si myslel, že moje kariéra v F1 skončila,“ zamával Magnussen Haasu na rozloučenou.

„S tímto týmem jsem zažil několik skvělých chvil, na které nikdy nezapomenu. I když se těším na další kapitolu mé závodní kariéry, nadále se plně soustředím, abych v závěru sezóny předal vše pro tým Haas F1,“ dodal dánský závodník.

Tým zatím oficiálně nesdělil, kdo se stane nástupcem dánského závodníka, ale je v podstatě veřejným tajemstvím, že to bude Esteban Ocon. Očekává se, že Haas by to měl oznámit ještě v Maďarsku, což by bylo pochopitelné vzhledem ke čtvrtečnímu prohlášení o odchodu Magnussena.

Související zprávy

Diskuze