logo F1zpravy.czF1online.sk

Starý dobrý Briatore je tady! V roce 2026 vyhrajeme závody, slibuje

Esteban Ocon a Pierre Gasly
© X/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2024

Stane se Flavio Briatore spasitelem týmu Alpine? Francouzský celek v posledních týdnech obklopuje mrak spekulací a vedení automobilky Renault reagovalo angažováním Flavia Briatoreho. Ital se stal poradcem týmu i prezidenta skupiny Lucu de Mea a při svých prvních setkáních s novináři potvrdil, že se vůbec nezměnil.

V Alpině se nenudí. Po hororovém začátku sezóny se tým výkonnostně posunul a po propadu Aston Martinu se vrátil na bodované příčky. Alpine bodoval v posledních čtyřech závodech a zaujal sympatickými výkony, které sbírá na pozadí neskrývané nenávisti mezi Pierrem Gaslym a Estebanem Oconem.

Francouzský tým navíc začal zacelovat mezery po odchodech několika důležitých lidí. Vedení technického oddělení prochází změnami, Pierre Gasly prodloužil smlouvu s týmem a přišel také Briatore. Budoucnost motorového oddělení však zůstává neznámá a už se objevily spekulace, že Flavio zahájil jednání s Mercedesem a Ferrari o potenciálních dodávkách pohonných jednotek.

Briatore tak má plné ruce práce, ale přesto neztratil nic ze svých velkých ambicí. I když tovární tým Renaultu ani zdaleka nenaplnil své ambice při návratu do sportu, Flaviovi to nevadí. „V roce 2026 vyhrajem závody a Alpine bude na pódiu,“ prohlásil pro Radio Rai, na který odkazuje portál Motorsport Week.

„V letošním roce nás trápí spousta handicapů a měníme podobu celého týmu. Od Lucu de Mea jsem však dostal všechny pravomoci. Mám ve zvyku je využívat a garantuji vám, že do dvou let se budeme bavit o pódiích,“ vzkázal Briatore.

Tomu se říká stanovisko. Při pohledu na tato slova nás napadne, jestli je šéfem Alpinu stále Bruno Famin. Možná se to dozvíme i při rozhodování o jezdecké otázce. Gaslyho už tým potvrdil, ale kdo se stane jeho týmovým kolegou? Zatímco před pár týdny se říkalo, že Carlos Sainz si vybere mezi Williamsem a Sauberem, v posledním období do této debaty výrazně promlouvá i Alpine.

„Existuje velký zájem. Uvidíme, co přinesou následující dny, i když v současnosti neznamená jezdec pro Alpine žádný rozdíl. Nejprve potřebujeme opravit auto. Je však neuvěřitelné, že Sainz je stále k dispozici. Všichni si přejeme, abychom ho dostali do našeho týmu a uděláme pro to všechno,“ vzkázal Briatore.

Související zprávy

Diskuze