logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainzovi se otevřely další dveře, ve svém týmu ho chce i Alpine

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala24. 6. 2024

Carlosu Sainzovi se sice neušlo ani jedno místo v top týmu, ale nabídky mu přibývají. Během víkendu v Barceloně se k zájemcům o Španělovy služby přidal Alpine, který stále nepotvrdil jezdeckou sestavu pro rok 2025.

O eminentní snaze generálního ředitele Alpinu Lucu de Mea přitáhnout Carlose Sainze do Enstonu psal už v neděli večer portál racingnews365.com. Když se k němu v pondělí přidal i motorsport.com, začalo být jasné, že v zákulisí se opravdu něco děje.

Ve všem by měl mít prsty i nový poradce Alpinu Flavio Briatore, kterému se v minulosti již vícekrát podařilo dostat do své stáje ty největší talenty. O víkendu prošel téměř celý paddock a povídal si s mnoha důležitými lidmi ve snaze posílit Alpine nejen po jezdecké, ale i inženýrské stránce. V neposlední řadě si vyměnil číslo s Carlosem Sainzem starším, který pomáhá svému synovi s manažováním jeho kariéry.

Rozuzlení této hádanky může přijít už v nejbližších dnech, i když kombinatorika se z pohledu Carlose Sainze zkomplikovala. Na čtvrteční tiskové konferenci nám prozradil, že si ještě nevybral „jedno ani druhé“. Z jeho slov jsme tak mohli vyčíst, že se rozhoduje jen mezi Williamsem a Audi. Nyní by už možnosti měly být tři.

Na první pohled přestup do Alpinu nezní moc lákavě. Stáj pluje v bouřlivých vodách a dokonce uvažuje o zanechání svého motorového programu. Vyhlídky na rok 2026 však přece jen vylepšuje příchod Flavia Briatoreho, který vzkázal, že jeho cílem je zajistit, aby byl francouzský tým do dvou let konkurenceschopný. A i když Briatoreho minulost smrdí různými skandály, o jeho manažerských dovednostech nelze pochybovat.

Nezapomeňme ani na to, že podle Carlose Sainze je téměř nemožné odhadovat výkonnost týmů v roce 2026, takže bude brát v úvahu i potenciál pro sezónu 2025. Po posledních třech velkých cenách tak Alpine určitě není bez šance. Zatímco Williams má na kontě jen dva body a Sauber dokonce čistou nulu, výsledky francouzské stáje kontrastují s jeho zbývajícími možnostmi.

Podle zahraničních zdrojů má dokonce Carlos Sainz také konkrétní a velmi atraktivní nabídku. Tři nepodepsané kontrakty na jednom stole. Který si vybrat?

Carlos Sainz o víkendu odpověděl na otázku, zda bude znát své budoucí působiště už před závodem ve Spielbergu. „Možná. Není to jisté, ale je to možné.“

Související zprávy

Diskuze