logo F1zpravy.czF1online.sk

Na Briatoreho minulosti mi nezáleží, prohlásil Famin

Flavio Briatore
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 6. 2024

Flavio Briatore je zpátky. Zdá se to neuvěřitelné, ale jak se ukazuje, čas zahojí všechny rány. Navzdory životopisu přeplněnému kontroverzemi a věku 74 let hlásí italský boss (a v jeho případě je toto označení více než přiléhavé) velkolepý návrat. Ať si o tom myslíme cokoliv, Flavio je možná jediný člověk na světě, který může zachránit topící se Alpine. Stejný názor má zjevně i šéf stáje Bruno Famin.

Briatore se vrací do Formule 1 v roli poradce. Právě on bude šeptat do ucha generálního ředitele Renaultu Lucu de Mea. I když si neumíme představit, že osobnost jako Briatore se stane něčím podřízeným, šéf stáje Bruno Famin očividně nevnímá nového muže v týmu jako hrozbu. V této situaci by zřejmě podepsal i smlouvu s ďáblem, jen aby Alpine vytáhl z bahna.

„Na minulosti mi opravdu nezáleží,“ prohlásil Famin na tiskové konferenci šéfů týmů ve Španělsku. „Já se vždy dívám do budoucnosti. Co můžeme udělat, abychom se zlepšili?“

„Flavio má čtyřicetileté zkušenosti ve Formuli 1 a ví, jak řídit vítězný tým. Má velmi dobrá čísla, pár titulů mistra světa, přinese zkušenosti a bojovného ducha do týmu. Je poradcem generálního ředitele celé skupiny, ale bude také radit týmu. Kromě toho zná spoustu lidí a jsem si jistý, že urychlí a zlepší vývoj našeho týmu. Dívám se dopředu, ne dozadu,“ řekl Famin.

Briatore se ve skutečnosti nevrací, on v podstatě nikdy neodešel. Je známý svými vztahy se šéfem Formule 1 Stefanem Domenicalim, kterému v posledních letech pomohl uzavřít několik obchodních dohod. Kromě toho nadále zastupuje několik jezdců včetně Fernanda Alonsa a Jacka Doohana, který bude mít z této zprávy také velkou radost.

Ne nadarmo se říká, že čas zahojí všechny rány a i když aféra Crashgate zničila pověst automobilky Renault a celé Formule 1, Famin na tuto záležitost nemyslí a vnímá jen výhody nové posily. „Máme jasný cíl zlepšit konkurenceschopnost našeho týmu co nejrychleji a hledáme podporu,“ vzkázal šéf Alpinu.

„Jsme velmi rádi, že přišel David Sanchez jako technický ředitel. Je to pro nás velmi dobrá příležitost. Flaviovy znalosti a vliv jsou pro nás vítanou posilou a využijeme všech možných výhod, abychom posílili náš tým,“ dodal Famin.

Související zprávy

Diskuze