logo F1zpravy.czF1online.sk

Magnussen nechce mentorovat Bearmana: O děti se starám doma. Brit odpověděl

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 5. 2024

Haas je možná nejmenší tým ve Formuli 1, ale působení tam se skutečně může proměnit v malou válku. Už pod vedením temperamentního šéfa Günthera Steinera si piloti a zaměstnanci osvojili některé z jeho metod a v této sezóně týmu pod vedením nového bosse stále trochu selhává komunikace. Nico Hülkenberg a Kevin Magnussen si už vyměnili pár „zdvořilostí“ a nově si prostřednictvím novinářů vyměnili odkazy i Magnussen a Ollie Bearman.

Navzdory odchodu Hülkenberga není budoucnost Kevina Magnussena v Haasu a celkově ve Formuli 1 vůbec jistá. Dánský závodník používá všechny sportovní zbraně a neštítí se riskovat zákaz startu, aby si získal přízeň svých šéfů. V Miami to pořádně roztočil a posbíral všechny druhy trestů, aby si nakonec od Nica Hülkenberga vyslechl, že on jeho pomoc nepotřeboval.

„Začal jsem využívat tyto hloupé taktiky, co nemám rád, ale v konečném důsledku jsem si splnil svou práci jako týmový hráč a Nico získal body, protože jsem mu vypracoval náskok,“ řekl Magnussen po svém boji na život a na smrt v Miami.

Samotný Hulk na to v Imole odpověděl: „V tomhle s ním trochu nesouhlasím. V tom okamžiku jsem už byl daleko vpředu, takže bych si podržel svou pozici a měl jsem ji zajištěnou. Podle mého názoru to tedy v tomto případě udělal spíše pro sebe,“ prohlásil Hülkenberg, čímž nepřímo poukázal na Magnussenovu končící smlouvu.

Dánský závodník to má skutečně nahnuté. I když Hülkenberg odchází do Audi, což Kevinovy šance na setrvání v Haasu určitě zvýší, ani zdaleka nemá jistotu. Není zde jen britský mladík Oliver Bearman, který je s americkou stájí spojován skutečně intenzivně, ale nově se zmiňuje i Esteban Ocon. Pokud by Haas uvažoval o kompletní změně jezdecké sestavy, rok 2025 je k tomu mnohem ideálnější příležitostí než změna technických pravidel v sezóně 2026.

V tomto kontextu je určitě zajímavá drobná přestřelka mezi Magnussenem a Bearmanem. Dán totiž dostal otázku, zda by se stal mentorem devatenáctiletého mladíka, kdyby se v příští sezóně objevil na druhé straně garáže, na což ve svém typickém stylu odpověděl: „Nejsem tady, abych se staral o děti. To dělám doma,“ reagoval otec dvou dcer.

„Doufám, že kluk v autě bude kompetentní, profesionální a konzistentní jako Nico. Uvidíme, jestli v dalším autě budu sedět já,“ řekl Magnussen, který stále nemá jasno o své budoucnosti.

S těmito slovy musel být konfrontován také Ollie Bearman. Ten, zdá se, nemá sebemenší problém se za sebe postavit. „Nemyslím si, že by se o mě musel starat. Já se o sebe dokážu postarat sám,“ odpověděl Angličan.

Ten podle vlastních slov nebere nic jako garantované. Sezóna ve Formuli 2 mu vůbec nevychází, ale důležitější je v současnosti jeho testovací program s Ferrari a Haasem. „Nezasloužím si místo v Haasu, které se jeví být volné, jen po jednom dobrém závodě v F1. Musím neustále dokazovat, že si ho zasloužím, musím na něm pracovat, především dobrými výkony ve Formuli 2, kterými ukážu, že můžu bojovat v čele a o titul. Samozřejmě doufám, že během prvních tréninků s Haasem ukážu své schopnosti a že si zasloužím toto místo,“ vzkázal Bearman.

Související zprávy

Diskuze