logo F1zpravy.czF1online.sk

Magnussen nechce končit: Mám tady nedokončenou práci

Kevin Magnussen
© X/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 5. 2024

Jezdecké složení pro sezónu 2025 se nám postupně odhaluje. Naposledy oficiálně oznámil další plány Alex Albon, který vsadil svou budoucnost na Williams. Z trhu tak odešlo další zajímavé jméno, o kterém by mohl uvažovat také tým Haas. Ten už ztratil svou jezdeckou jedničku Nica Hülkenberga a s Albonovou novou smlouvou se zvýšily šance na setrvání Kevina Magnussena.

Dánský závodník je v podstatě ikonou krátké historie Haasu. Jednou už tento tým opustil, ale svoji kariéru v F1 dokázal nečekaně restartovat. V roce 2022 si poradil s Mickem Schumacherem, ale když toho loni nahradil Nico Hülkenberg, svými výkony poslal Magnussenovu kariéru opět na šikmou plochu.

Německý závodník převyšuje týmového kolegu i v letošním roce, ale jak se zdá, Haasu postupně docházejí alternativy. Setrvání dánského závodníka se zdá stále pravděpodobnější a sám Kevin podle vlastních slov chce setrvat. „Stále si myslím, že tady mám spoustu nedokončené práce. Vždy tomu tak bylo. Jsem tady už mnoho let a pokaždé jsme měli nějaký potenciál, který se nám zřejmě nepodařilo využít,“ řekl Magnussen.

„Myslím si, že v současnosti budujeme lepší základy, abychom to dokázali. Podle mě máme už od prvního dne v týmu několik velmi talentovaných lidí. Víte, mnozí na začátku neocenili naše zásluhy, protože si mysleli, že jen kopírujeme Ferrari, ale my jsme už několikrát ukázali, že si to děláme po svém,“ dodal rodák z Roskilde.

Jaká však bude jeho další budoucnost? Proběhly už nějaké první rozhovory o nové smlouvě? „Nic konkrétního. Když jste součástí nějakého týmu, mluvíte spolu neustále. Řekl bych, že se soustředíme na naši sezónu a další věci. Jako každý se soustředím na letošní rok a zároveň jsem otevřen každé příležitosti. Právě jsem vám řekl, co si myslím o setrvání v Haasu, což je podle mě přirozeně ta nejpravděpodobnější možnost,“ řekl Magnussen.

Pokud se mu to povede, dostane v novém ročníku i nového týmového kolegu, protože Nico Hülkenberg po sezóně opustí Haas a namíří si to do Sauberu, ze kterého se brzy stane tovární tým Audi. Tyto novinky prý Kevina poněkud překvapily.

„Upřímně jsem si myslel, že já a Nico budeme pokračovat v týmu i v další sezóně. Přišlo mi to pravděpodobné,“ řekl Kevin Magnussen o přestupu svého stále týmového kolegy do Audi.

„Chopil se své příležitosti se Sauberem a Audi. Přeji mu jen to nejlepší. Nadále se však soustředíme na letošní rok, chceme navázat na progres, kterého jsme dosáhli jako tým a snad na něm budeme stavět i v budoucnosti,“ konstatoval Magnussen.

„Ve skutečnosti mám pocit, že pracujeme docela dobře jako tým. Nico je konkurenceschopný, což mi pomáhá. Není to tak, že bychom jeden druhému překáželi. V F1 to někdy může být nezdravé, ale oba jsme velmi vyspělí a dost rozumní závodníci. Doufám, že když budu pokračovat v týmu a dostanu nového týmového kolegu, bude to stejně dobré i s ním,“ dodal s nadějí dánský závodník.

Související zprávy

Diskuze