logo F1zpravy.czF1online.sk

Piloti Alpinu se těší z příchodu Sancheze: Má hlavu plnou nápadů

David Sanchez
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 5. 2024

Začal tým Alpine svou pomalou cestu vzhůru? První bod posunul Francouze na osmé místo Poháru konstruktérů a v Miami monopost A524 rozhodně nepůsobil jako nejpomalejší ze všech. Podle některých zdrojů se Alpine dostal na váhový limit a je připraven útočit. Ofenzivu povede nový technický ředitel David Sanchez.

Ostřílený inženýr strávil dlouhá léta ve Ferrari a nedávno na pár měsíců „přičichl“ i k práci McLarenu. Je otázkou, kolik znalostí má o současných konceptech monopostů těchto dvou týmů, když ho Ferrari ze služby propustilo ještě na jaře minulého roku a ve Wokingu se v podstatě jen otočil.

V každém případě se jedná o nesmírně zkušeného člověka a nepochybně vitální posilu pro trápící se Alpine, který v posledních měsících jen propouštěl, ale nepřibral do své továrny žádná zvučná jména. „Posilujeme naše technické oddělení, což jsou samozřejmě skvělé zprávy,“ řekl s velkou nadějí pilot Alpinu Esteban Ocon.

„David má obrovské zkušenosti ze svých předchozích působišť. Svou kariéru začal v Enstone, v podstatě podobně jako já. Určitě doufám, že nám pomůže při vývoji a pomůže zlepšit naši výkonnost,“ dodal Ocon.

Oficiálně se Sanchez stal výkonným technickým ředitelem. Odpovídat bude výhradně šéfovi celého týmu Brunovi Faminovi a pod sebou bude mít šéfy tří oddělení svého technického týmu – Ciarona Pilbeama, Joea Burnella a Davida Wheatera. Ti všichni pracují v Alpině dostatečně dlouho, aby pomohli novému nadřízenému při seznamování se s novým prostředím.

Spokojen je i Oconův týmový kolega Pierre Gasly, který zoufale volá po zlepšeních. Alpinu se v posledních týdnech rozhodně podařilo udělat nějaký pokrok. Něco takového však ambiciózním pilotům tohoto týmu nemůže stačit. „Má obrovské zkušenosti a Enstone už zná. Určitě se těším na to, co přinese týmu. V tuto chvíli beru všemi deseti jakékoli zvýšení výkonnosti. Jsem si jist, že má hlavu plnou nápadů a těším se na spolupráci s ním,“ řekl Gasly.

Související zprávy

Diskuze