logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérez se neobává rozpadu Red Bullu. Upozorňuje však na Neweyho „okamžitý vliv“

Adrian Newey a Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 5. 2024

Není překvapivé, které téma dominovalo rozhovorům na tiskových konferencích před Velkou cenou Miami. Odchod Adriana Neweyho z Red Bullu je oficiální, ale jeho nové působiště zatím není známo. Pilot Red Bullu Sergio Pérez však ví lépe než kdokoliv jiný, jakou posilou by byl Newey pro konkurenci.

Momentálně nevíme s jistotou, zda geniální konstruktér bude pokračovat ve své kariéře ve formuli 1. Přední zdroje se shodují, že soupeři Red Bullu se předhánějí s nabídkami ve snaze získat služby nejúspěšnějšího konstruktéra všech dob. Pokud by se to někomu podařilo, Sergio Pérez tuší, co by následovalo.

„Ať půjde kamkoli, bude tam mít okamžitý vliv,“ prohlásil mexický závodník na tiskové konferenci v Miami. „Je to velmi chytrý chlapík a tvrdý pracant. Adrian je mnohem víc než jen designér. Dokáže ovlivnit dokonce i strategie nebo nastavení monopostu, takový vliv může mít na průběh soutěžního víkendu.“

„Mít ho u sebe během velkých cen bylo úžasné. Je to velmi silná osobnost, která bude mít vliv všude, kam přijde,“ dodal Pérez.

Mexický závodník nijak neskrývá, že ztráta Neweyho „není ideální“, ale věří, že Red Bull je dostatečně silný, aby se vypořádal s odchodem i takto důležitého člověka. Stejná pravděpodobně bude i obhajoba Christiana Hornera během pátečních tiskových povinností šéfů týmů.

„Někdo jako Adrian byl pro náš tým a naši organizaci obrovským přínosem. Samozřejmě, zároveň je to i můj dobrý přítel, ale v životě někdy přijdou chvíle – tuším, že Adrian strávil v Red Bullu nějakých dvacet let –, když chcete zkusit něco jiného,“ řekl Pérez.

„Myslím si, že náš tým je na tom skvěle, máme velmi silnou organizaci s Pierrem Wachém, Enricem Balbem nebo Benem Waterhousem. Máme silný aerodynamický tým a díváme se do budoucnosti. V minulosti jste viděli, že tato velká jména vždy uspějí. Není to však o jednom člověku, nýbrž o celé organizaci. Christian Horner odvedl skvělou práci při přípravě na generační výměnu v Red Bullu,“ prohlásil s sebedůvěrou Pérez.

Ten se tedy neobává, že by následoval domino efekt. Říká se, jaký bude mít Neweyho odchod vliv na celou organizaci. To se teprve uvidí, ale Pérez prý nemá obavy. „Myslím si, že všichni jsou plně oddaní týmu. Opět zažíváme neuvěřitelnou sezónu. Je normální, že lidé se střídají. Myslím si však, že organizace zůstává velmi pevná a neočekávám další změny,“ uvedl mexický závodník.

Související zprávy

Diskuze