logo F1zpravy.czF1online.sk

Cítím, že si zasloužím auto schopné bojovat o vítězství a pódia, odkázal Albon

Alex Albon
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 2. 2024

Alex Albon je rozhodně jméno, o které bude na letošním přestupovém trhu zájem. Několik zajímavých míst je pro rok 2025 neobsazených a po skvělé minulé sezóně se jméno pilota Williamsu skloňuje na pravidelné bázi. Jeho samotného tento zájem těší a říká, že chce bojovat vpředu.

V zimě zazněla z poměrně renomovaného zdroje informace, že Alex Albon by rád předčasně ukončil spolupráci s Williamsem a na rok 2025 se vydal jinam. Mluvilo se, že pokukuje po volných místech ve Ferrari či Red Bullu, ale jak se nakonec ukázalo, k dispozici budou sedačky v Red Bullu a Mercedesu.

Asi nepřekvapí, že vzhledem na nedávné zemětřesení na jezdeckém trhu se novináři na newyorském představení nového monopostu FW46 ptali i na budoucnost britsko-thajského závodníka, který je vděčným objektem spekulací. „Je pravda, že na přestupovém trhu se to roztočilo mnohem dříve než obvykle a lidé už mají základní kameny na svých místech,“ řekl Albon.

Na otázku, jaký je to pocit, když je zmiňován v přestupových spekulacích, odpověděl: „Skvělý. Jistým způsobem vám to buduje sebevědomí, když víte, že se o vás mluví. Na konci dne si ale děláte jen svou práci.“

Přitom jsme si nemohli odpustit dojem, že Alex se při své komunikaci vyhraňuje vůči své budoucnosti ve Williamsu. Přestože má platný kontrakt na tuto a následující sezónu, odmítl potvrdit, že ho splní. „Mám pocit, že jsem velmi blízko svému vrcholu. To je důvod, proč mluvím o svém věku,“ řekl Albon.

„Vždy je co zlepšovat, ale obecně si myslím, že s mými zkušenostmi a se vším ostatním mám celkově pocit, že si zasloužím auto, které mě dostane na pódiové pozice a do boje o vítězství. Jen úplně upřímně mluvím o tom, jak to vidím ze svého pohledu. Více než cokoli jiného si přeji, aby tím týmem byl Williams. Vkládám do něj veškerou svou práci a veškeré své úsilí. Při pohledu na jezdecký trh je mi jasné, že na roky 2025 a 2026 mají týmy velký zájem o piloty,“ konstatoval Albon.

Související zprávy

Diskuze