logo F1zpravy.czF1online.sk

Hülkenberg vyzývá Haas, aby si kladl “vážné otázky”, Magnussen tým obhajuje

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 12. 2023

Je Haas na cestě, aby se stal jakýmsi novodobým Minardi? Stane se týmem, který je vždy poslední, ale s ohledem na infrastrukturu a zdroje to nikoho nepřekvapuje? Každý miluje outsidery, ale nikdo se jím nechce stát. Sezóna 2023 ale rozhodně naznačila, že americký tým bude čelit podobné situaci jako v roce 2020. Zdá se, že tým opět čeká hledání odpovědí na existenční otázky.

V roce 2020 se Günther Steiner rozhodl utlumit činnost v týmu a plně se soustředit na novou generaci monopostů. Všechny zdroje se musely využívat nadmíru efektivně a výhradně směrem k novým technickým předpisům. Sezóny 2020 a 2021 byly nesmírně bolestivé, ale na začátku roku 2022 se zdálo, že se to vyplatilo.

Haas na počátku sezóny 2022 rozhodně těžil z rozhodnutí vrhnout všechny síly do vývoje nového monopostu. Auto se ale neposouvalo dál stejným tempem jako v případě konkurence, což dost vykolejilo pilota stáje Nica Hülkenberga, který svému zaměstnavateli vyslal jasný vzkaz: “G ünther a další lidé ve vedení si musí položit vážné otázky a prozkoumat všechny oblasti. Potřebujeme strukturální změny, personální změny nebo něco jiného? Chci věřit, že k tomu dojde v nejbližších týdnech.”

Byli jsme zvědaví i na reakci Kevina Magnussena. Jak víme, dánský závodník zažil velmi nevýraznou sezónu. V hodnoceních odborníků okupuje poslední příčky a zatímco Hulk dostal Haas do povědomí alespoň kvalifikačními výkony, dánskému závodníkovi monopost VF-23 nějak nesedl. Kevin ale nenavázal na slova týmového kolegy a svého zaměstnavatele se rozhodl hájit.

“Týmu teď kritika vůbec nepomůže,” prohlásil Magnussen, kterého cituje dánský deník Ekstra Bladet. “Všichni máme v týmu svou roli a všichni máme svou zodpovědnost. Nechci se hrát na svatého. Já se na to dívám tak, že sám jsem součástí problému, stejně jako každý jeden člen Haasu.”

Ani dánský závodník si ale nijak nezakrývá oči před skutečností, že sezóna 2023 byla pro všechny v týmu zklamáním. Samozřejmě, když skončíte v Poháru konstruktérů na posledním místě, nemůže tomu být jinak. “Buduje to charakter a posilňuje vás to. Těžké časy vás zocelují. Rozhodně mě to ale netěší,” řekl Magnussen.

“Stále máme před sebou nový den a příští rok představuje další velkou příležitost. Tým už dlouho ukazuje svůj potenciál. Úprimně si myslím, že talent a potenciál v týmu jsou velké. Chci tlačit vývoj dopředu a ukázat světu, čeho jsme schopni,” dodal dánský závodník.

Související zprávy

Diskuze