logo F1zpravy.czF1online.sk

Landovi Norrisovi se jeho závěrečný pokus nelíbil

31. srpna 2024, 17:51

Landovi Norrisovi se jeho závěrečný pokus nelíbil, dokonce se týmu omluvil za svůj výkon. Na pole position to však stačilo.

Další rychlé zprávy

dnes 12:34

Předsezónní testy se v roce 2025 uskuteční na okruhu v Bahrajnu, a to v termínu od 26. do 28. února.

První velká cena (Austrálie) je naplánována na víkend 14. až 16. března 2025.

dnes 09:06

Porovnání šampionátu 2023 a 2024 po 17 velkých cenách: O této době už byli Red Bull a Max Verstappen mistry světa.

2023 vs 2024 – WCC and WDC comparison after Round 17. Max and Redbull were already crowned world champions at this point last season.
byu/Iceman_C39 informula1

dnes 09:06

Sauber se sice rychlostně nikam neposouvá, ale jednu věc dokázal zlepšit: Po katastrofálních zastávkách v boxech z úvodu sezóny se v Ázerbájdžánu v této statistice dostal na první příčku! Nejlepší práci z celého padoku odvedli právě mechanici Sauberu při pitstopu Valtteriho Bottase.

dnes 09:05

Pirelli nám i po VC Ázerbájdžánu přineslo strategický přehled a statistické zajímavosti: Nejdelší stint odjel George Russell, jehož tvrdé pneumatiky zvládly až 50 kol. Na mediumkách se zase ukázal Alex Albon se svými 20 koly.

včera 19:39

Oliver Bearman se stal prvním jezdcem v historii Formule 1, který ve svých prvních dvou velkých cenách vybojoval mistrovské body pro dva různé konstruktéry. V Saúdské Arábii získal pro Scuderii Ferrari 6 bodů, v Ázerbájdžánu přispěl na konto Haasu jedním bodem za desátou příčku.

včera 19:39

Max Verstappen odcházel z paddocku spolu s „novým Maxem Verstappenem“, jak Kimiho Antonelliho přezdívá Toto Wolff. A kdoví, možná za dva roky budou takto opouštět paddock jako kolegové.

včera 19:39

Lewis Hamilton ve Formuli 1 odjel již 100 tisíc kilometrů. Tento milník překonal v úvodu VC Ázerbájdžánu.

Více jich má na kontě jen Fernando Alonso (107 347 km). Na třetím místě v této statistice je Kimi Räikkönen (93 tisíc) před Sebastianem Vettelem (83 tisíc) a Michaelem Schumacherem (81 tisíc).

včera 19:38

Úsměvná situace z pozávodních rozhovorů Lewise Hamiltona, který pochválil Ollieho Bearmana a chtěl pochválit i Franca Colapinta, ale zapomněl jeho jméno. „Nevzpomínám si na jméno toho chlapce ve Williamsu… Colapinto! Odvedl skvělou práci.“

včera 19:38

McLaren dostal pokutu ve výši 5000 eur za porušení pravidel v boxech. Ukázalo se, že mechanici se už utíkali těšit do parc fermé, když se ještě závodilo. To podle FIA není zcela neobvyklé, ale problém byl v tom, že se takto přesouvali po uličce, když se v ní objevila auta jiných týmů. Tím způsobili potenciálně nebezpečnou situaci.

včera 17:12

Na sociálních sítích už kolují záběry zadního křídla McLarenu, které je očividně flexibilní. Tyto záběry potvrzují, že flexibilní jsou i zadní křídla jeho soupeřů z Red Bullu a Ferrari, ale s jedním rozdílem: Všimněte si konce klapky DRS a toho, jak se pod ním na autě McLarenu objevuje mezera.

včera 17:11

Lando Norris slavil se šampaňským bez bot. S lahví si to namířil přímo k dnešnímu vítězi Oscarovi, kterému pomohl na cestě k triumfu, když na přelomu stintů zdržel Sergia Péreze.

včera 17:11

Ted Kravitz se před závodem vsadil o 1 ázerbájdžánský manat s Andreou Stellem, že Lando Norris skončí na čtvrtém místě před Maxem Verstappenem. „A to jak udělám?“ ptal se před závodem Norris.

Tak či onak, Norrisovi se to povedlo a Kravitz je bohatší o přibližně 13 korun.

včera 17:10

Franco Colapinto je prvním jezdcem z Argentiny, který získal mistrovský bod za více než 40 let! Naposledy to dokázal Carlos Reutemann ještě v úvodu roku 1982.

včera 17:10

Maxe Verstappena a jeho předjíždění po šachovnicové vlajce během fáze VSC „nahlásil“ Lando Norris.

Reportér: „Na co jsi si stěžoval u Maxe Verstappena?“
Norris: „Já jsem si nestěžoval na nic. Jen jsem pojmenoval fakta.“
Reportér: „Jaká fakta jsi pojmenoval u Maxe?“
Norris: „Na obrazovce jsem měl VSC a žluté světlo, tedy podobně jako včera. Byla nehoda, na trati byli lékaři a podobně, což znamená zákaz předjíždění, ale předjíždělo se, tak jsem se na to ptal. Ptal jsem se na to týmu, protože jsem si myslel, že předjíždět nemůžete, ale možná se mýlím.“

včera 17:09

Sergio Pérez se po nehodě zastavil u monopostu Carlose Sainze a pilotovi Ferrari začal domlouvat.

včera 17:09

Nehoda Sergia Péreze a Carlose Sainze z ptačí perspektivy: Dvojice se dotkla koly za třetí zatáčkou a vzápětí skončila v bariérách.