logo F1zpravy.czF1online.sk

Přesně před tímto jsem varoval, říká Jos Verstappen o odchodech klíčových lidí

Jos Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 11:22

Red Bull prožívá možná nejrušnější sezónu ve své dvacetileté historii. Na začátku roku vycházelo týmu na trati úplně všechno, ale v zákulisí bojoval o přežití šéf Christian Horner. V polovině sezóny se výkony monopostu RB20 propadaly a svou výpověď předával šéfovi jeden klíčový zaměstnanec za druhým. Jos Verstappen to celé sleduje a všem připomíná svá slova z března letošního roku.

V únoru propukla kauza kolem šéfa Christiana Hornera. Ten se měl dopustit obtěžování na pracovišti. Boss měsíc bojoval a Red Bull ho nakonec zbavil všech obvinění. V březnu proti němu však ostře vystoupil Jos Verstappen.

„Dokud bude na své pozici, tak v týmu bude napětí. Týmu hrozí, že bude rozebrán zevnitř. Takhle to nemůže pokračovat, tento tým exploduje. On si hraje na oběť, přitom je to on, kdo způsobuje problémy,“ prohlásil bývalý pilot Formule 1 v březnu pro britská média.

Zrodila se nenávist na život a na smrt a během sezóny si tito dva několikrát skočili do vlasů. Na druhé straně se však dá říct, že Josova slova se vlastně potvrdila, když v průběhu roku odešli Adrian Newey, Jonathan Wheatley a minulý týden i hlavní stratég Will Courtenay.

„Ano, přesně před tímto jsem varoval,“ prohlásil Jos Verstappen pro Motorsport.com. „Tým říká: ‚Och, na tom nezáleží, vždyť máme někoho jiného.‘ Odchází však příliš mnoho lidí a Maxe se na to neustále ptají. Nemyslím si tedy, že se momentálně děje něco pozitivního.“

Christian Horner se ve světle těchto odchodů vždy brání tím, že jeho tým má v záloze skvělé talenty, které mohou nastoupit na místa odcházejících zaměstnanců. Po odchodu Wheatleyho oznámil tým vytvoření zcela nové struktury, ale zatím nevíme, jestli bude podobně reagovat i na odchod Neweyho. „Horner to vždy bagatelizuje,“ vzkázal Jos Verstappen suše na margo vyjádření šéfa Red Bullu.

Milton Keynes nyní čeká obrana čtvrtého jezdeckého titulu Maxe Verstappena. Nizozemský závodník má před závěrečnými šesti závody 52bodový náskok na Landa Norrise. Týmu se zároveň výrazně ztenčily šance na obhajobu titulu v Poháru konstruktérů, když po Singapuru narostla ztráta na vedoucí McLaren na 41 bodů.

Související zprávy

Diskuze