logo F1zpravy.czF1online.sk

Wolff reaguje na Hornera: Jen šíří sračky!

Toto Wolff
© Sulay Kelly/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:15

Velká cena Singapuru přinesla další záblesk rivality mezi Christianem Hornerem a Totem Wolffem, když šéf Red Bullu naznačil, že by se směrem k roku 2026 mohl zajímat o služby George Russella. Šlo o drobnou pomstu za nekonečné flirtování šéfa Mercedesu s Maxem Verstappenem a Wolff tuto drobnou provokaci nenechal bez odpovědi.

Red Bull čelí velkým personálním otázkám. Nejenže ho opouští jeden vrcholový manažer za druhým, ale je zde také jezdecká sestava. Výkony Sergia Péreze jsou nedostatečné a Max Verstappen ze své pozice může žádat prakticky cokoli. Toto Wolff této skutečnosti využil a otevřel jednání s táborem nizozemského závodníka. Ta nevedla k úspěšnému konci, ale Rakušan slíbil, že se k nim za rok vrátí.

Christian Horner to svému rivalovi trochu vrátil, když naznačil, že v roce 2026 by Sergia Péreze nebo jiného jezdce Red Bullu mohl nahradit pilot Mercedesu. „Na konci příští sezóny končí smlouva Georgi Russellovi. Bylo by od nás hloupé, kdybychom o něm neuvažovali. Jsou zde i další talentovaní jezdci bez smlouvy,“ vzkázal boss stáje z Milton Keynes.

I když Toto určitě ví, že pokud dotáhne jednání s Verstappenem do úspěšného konce, jeden z jeho pilotů půjde z kola ven, reagoval na Christiana velmi majetnicky. „Jen šíří sračky,“ prohlásil Wolff na adresu Hornera. „Je to součást hry. George je jezdcem Mercedesu celou věčnost a doufejme, že jím i navždy zůstane. Máme s ním dlouhodobou smlouvu.“

Russell loni podepsal dvouletý kontrakt s Mercedesem. Smlouvu se stejnou délkou tehdy uzavřel i Lewis Hamilton, ale jak se ukázalo, obsahovala velmi velkorysou výstupní klauzuli, která sedminásobnému mistru světa umožnila, aby se z ní vyvázal již po prvním roce a přestoupil do Ferrari. Wolff si nakonec jako náhradu vybral mladičkého Kimiho Antoneliho.

„George a Kimi jsou budoucnost. Oba byli a budou piloty Mercedesu,“ prohlásil sebevědomě Rakušan. „I když máme s oběma mnohem delší smlouvy, jsou prošpikovány různými složitými opcemi a pod. Mercedes byl vždy jako tlakový hrnec, ale náš tým chce pokračovat s těmito dvěma piloty.“

Související zprávy

Diskuze