logo F1zpravy.czF1online.sk

Mercedes představil speciální lakování, o víkendu se zbaví stříbrné

Mercedes W15
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 09:13

Ze stříbrných šípů se během víkendu v Singapuru stanou černo-zelené. Mercedes se takto rozhodl oslavit 50. výročí založení společnosti Petronas, dlouholetého palivového partnera stáje.

Petronas si chce toto výročí patřičně připomenout. Malajsijský Sepang však už v kalendáři pár let chybí. Formule 1 letos blíže k Malajsii nezavítá, a tak volba padla na Singapur.

Spolupráce Mercedesu s Petronasem začala již při vstupu stříbrných šípů do Formule 1 v pozici vlastního týmu v roce 2010. Během patnácti let se z této spolupráce zrodilo množství vítězných trofejí včetně osmi konstruktérských a sedmi jezdeckých titulů.

Petronas podle Lewise Hamiltona „sehrál klíčovou roli při úspěších, kterých jsme dosáhli“. „Tohle lakování vypadá neskutečně! Nemůžu se dočkat toho, až ho zítra uvidím v garáži a až se v pátek posadím za volant.“

Sedminásobný mistr světa získal až šest ze svých titulů s palivy Petronasu. Toto Wolff je na tom podobně. „Toto lakování proto není jen oslavou 50. výročí, ale také odrazem toho, jak důležitou roli Petronas sehrál v příběhu naší stáje, a uctí naši společnou cestu.“

Mercedes se jen málokdy rozhodne takto oslavit nějakou událost. Naposledy to bylo 125 let Mercedesu v motorsportu, když na VC Německa 2019 představil historické bílé lakování. Tehdy mu však moc štěstí nepřineslo.

Předchozí fotografieAktuální fotografieNásledující fotografie
Mercedes 1/6
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes

Diskuze