logo F1zpravy.czF1online.sk

Otec Sergia Péreze byl po synově nehodě hospitalizován v nemocnici

Antonio Pérez Garibay
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 9. 2024

Velká cena Ázerbájdžánu znamenala pro Sergia Péreze znovuzrození. Mexičan po více než roce porazil svého týmového kolegu v kvalifikaci a během celého závodu se držel před ním. O skvělý výsledek ho nakonec připravila tvrdá kolize s Carlosem Sainzem, při které se velmi lekl i jeho otec Antonio.

Byla to velmi nehezky vypadající nehoda. Komisaři nakonec rozhodli, že šlo o závodní incident a oba piloti za něj nesou stejný díl viny. V místě nárazu se však nenacházejí žádné ochranné bariéry. Oba monoposty utrpěly těžká poškození, ale co je nejdůležitější, oba piloti vystoupili z kokpitů nezranění.

Bylo to předposlední kolo velmi dramatického závodu a k nehodě došlo zcela znenadání. Lekli jsme se všichni a lekl se také Sergiův otec Antonio, který je známý svým vášnivým povzbuzováním a velmi emotivním prožíváním každého okamžiku synovy kariéry. Bohužel, podle různých předních mexických médií, v tomto případě byly emoce příliš silné a věčně vysmátého Antonia museli v pondělí nad ránem převézt do nemocnice s podezřením na infarkt.

„K incidentu došlo po nehodě jeho syna s Carlosem Sainzem na Velké ceně Ázerbájdžánu,“ potvrdilo prohlášení Antoniovy tiskové kanceláře, na které odkazuje portál PlanetF1.com.

„Antonio Pérez Garibay byl nalezen v bezvědomí v koupelně svého domu v Mexico City, kde mu záchranáři poskytli okamžitou lékařskou pomoc a rychle jej převezli do nemocnice v mexickém hlavním městě. Tady je momentálně na pozorování a jeho stav je stabilizovaný,“ uvádí kancelář místního mexického politika.

„Děkujeme všem za vyjádřené projevy podpory,“ dodává tiskové stanovisko.

Podle zpráv Medio Tiempo zůstal 65letý Antonio Pérez Garibay v nemocnici i v úterý. Checův otec novinám řekl: „Ke všemu došlo po srážce a mohl to způsobit šok z nehody. Lékaři kontrolují mé srdce, aby zjistili, proč jsem odpadl.“

Takové nešťastné události svědčí o tom, že rodiče závodníků by měli být stejně obdivováni jako jejich potomci. V motorsportu potřebujete pro podporu kariéry svého syna či dcery obstarat obrovské množství finančních prostředků, jen abyste nakonec sledovali, jak si vaše dítě může ublížit.

Související zprávy

Diskuze