logo F1zpravy.czF1online.sk

Christiana Hornera očistili i podruhé. Odvolání stěžovatelky bylo zamítnuto!

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 8. 2024

Vyšetřování Christiana Hornera ze sexuálního obtěžování, nátlaku a přehnaného kontrolování na pracovišti odpálilo začátkem února mediální senzaci. Šéf Red Bullu měl co dělat, aby uhájil své místo v čele stáje. Podařilo se a Hornerovi jistě odlehlo i po zamítnutí odvolání stěžovatelky.

Bossa Red Bullu očistil nezávislý advokát krátce před startem sezóny. Stěžovatelka – podle medializovaných informací Hornerova asistentka – však využila práva na odvolání. Věc se tak dostala do rukou jiného nezávislého advokáta, ale i ten podle společnosti potvrdil závěry vyšetřování v prvním stupni. Společnost to uvedla ve čtvrtek v tiskovém prohlášení a dodala, že tímto považuje celou záležitost za uzavřenou.

„Začátkem letošního roku byla prošetřena stížnost na Christiana Hornera. V souladu s předpisy společnosti ji řešil nezávislý advokát, který stížnost zamítl,“ uvedl Red Bull ve čtvrtek ve svém prohlášení.

„Stěžovatelka využila právo na odvolání, které prověřil další nezávislý advokát. Nyní došlo k uzavření všech stupňů odvolacího řízení a odvolání bylo nakonec zamítnuto. Závěry advokáta společnost Red Bull akceptovala. Interní proces tímto skončil,“ prohlásila společnost ve stanovisku.

„Společnost respektuje soukromí všech svých zaměstnanců a v současnosti nebude vydávat další veřejná prohlášení. Red Bull je odhodlán nadále naplňovat nejvyšší pracovní standardy,“ uzavírá firma své prohlášení.

Zaměstnankyně je podle medializovaných informací nadále suspendována. Velmi rychle po propuknutí kauzy však zavládl pocit, že je jen zástěrkou v mnohem hlubším interním boji o moc v Red Bullu, kterou média brzy začala označovat jako občanská válka. Tato záležitost nyní končí, minimálně pokud jde o interní vyšetřování stížnosti zaměstnankyně.

Související zprávy

Diskuze