logo F1zpravy.czF1online.sk

Lawson musí počkat. Red Bull nemění ani jezdeckou sestavu Racing Bulls

Liam Lawson, Júki Cunoda a Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2024

V rámci pondělního setkání vedení Red Bullu se neřešila jen jezdecká otázka hlavní stáje, ale i juniorského týmu. Ani v něm však po letní přestávce nedojde k žádné změně. Daniel Ricciardo bude až do konce sezóny působit v týmu Racing Bulls.

Vzhledem k dobrým výkonům Júkiho Cunody mu Red Bull před létem nabídl nový kontrakt. Budoucnost Daniela Ricciarda však nebyla taková jistá. První polovina sezóny mu až na poslední týdny nevycházela, což vyvolávalo pochybnosti o tom, zda si dokáže udržet své místo.

Australan se nakonec ocitl ve velmi zvláštní situaci; hovořilo se o něm jako o potenciálním kandidátovi na sedačku Sergia Péreze, ale také o možnosti, že o své místo přijde ve prospěch Liama ​​Lawsona z juniorského programu, pokud nevykáže dostatečné zlepšení.

Nakonec se Lawson nedočká ani v jednom, ani ve druhém týmu. Vedení červených býků v pondělí rozhodlo, že Australan po letní pauze nezamíří do Red Bullu ani do Racing Bulls, informuje portál motorsport.com. Pokračovat se bude ve zcela nezměněné sestavě.

Ve středu tak Liam Lawson vycestuje do Imoly jen na filmovací den s VCARB01. Avizovaný „rozstřel“ nebude potřebný a je tedy možné, že monopost z roku 2022 ani neuvidíme.

„Je to filmovací den, takže budou natáčet. Je to jen o obsahu,“ řekl o programu jízd v Imole Christian Horner. Jezdit v současném monopostu však nakonec nemá Ricciardo s Cunodou, jak Australan o víkendu avizoval, ale Ricciardo s Lawsonem. „V současném autě odjedou 200 kilometrů, takže oba budou intenzivně natáčet.“

Co teď s Liamem Lawsonem? Helmut Marko nedávno mluvil o tom, že akcionáři chtějí, aby se béčkový tým stal opět juniorským. Je to i v zájmu samotného Red Bullu, jelikož ve smlouvě Liama ​​Lawsona je klauzule, která mu garantuje sedačku pro rok 2025. Pokud mu ji Red Bull nenajde, Lawson může z programu odejít.

Rozuzlení tohoto případu přijde brzy. Red Bull má totiž podle smlouvy povinnost nabídnout Lawsonovi místo do konce září, prozradil před časem Helmut Marko.

Související zprávy

Diskuze