logo F1zpravy.czF1online.sk

Rošáda se nekoná. Red Bull potvrdil setrvání Sergia Péreze

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 7. 2024

Pondělí mělo být tím rozhodujícím dnem, kdy se v Red Bullu rozhodovalo o tom, kdo Maxovi Verstappenovi pomůže získat konstruktérský titul. V Milton Keynes se setkalo celé vedení týmu, které však dospělo k tomu, že nejlepší bude ponechat Sergia Péreze v kokpitu.

Krátce před půl devátou večer to na sociálních sítích propuklo. „Sergio Pérez zůstává v Red Bullu Racing. Tým to potvrdil,“ napsal nizozemský novinář Erik van Haren na sociálních sítích. Nebyl však sám. Přidal se k němu i Chris Medland a tyto zprávy potvrdil.

Nečekali jsme však dlouho ani na vyjádření šéfa týmu Christiana Hornera, který informoval o výsledcích jednání a analýz. „Navzdory všem spekulacím z poslední doby Checo zůstává jezdcem Red Bullu Racing. Těšíme se na to, že ho po letní přestávce uvidíme jezdit na okruzích, na kterých se mu v minulosti dařilo.“

Toto rozhodnutí i stanovisko stáje přichází překvapivě brzy, ale červení býci se alespoň vyhnou tomu, aby se ze Sergia Péreze stalo jedno z hlavních témat letní „okurkové sezóny“.

Nevyhnou se však úvahám o tom, zda to bylo správné rozhodnutí. Na posledních osmi velkých cenách totiž Pérez předváděl neuspokojivé výkony. Nasbíral jen 28 bodů, čímž daleko zaostal za ostatními jezdci z top týmů.

141 – Max Verstappen
126 – Oscar Piastri
123 – Lewis Hamilton
116 – Lando Norris
79 – George Russell
28 – Sergio Pérez

Helmut Marko po nedělním závodě nepůsobil ani zdaleka spokojeně. V rozhovoru s médii označil poslední stint Sergia Péreze za totální „kolaps“, který je však jen další epizodou v celé řadě této sezóny „kolapsů“. Jeho otrávená nálada byla evidentní. Možná už tehdy cítil, že Sergio Pérez má podporu týmu. Zahraniční novináři několikrát vysvětlovali, že Mexičan je koněm Christiana Hornera, zatímco Helmut Marko by rád dal šanci i mladé krvi.

Pérezovo setrvání i ve zbytku sezóny mu může dodat sebevědomí, které mu v posledních týdnech chybělo. Letní přestávka zase dopřeje potřebný restart a kdoví, možná v Nizozemsku uvidíme úplně jiného Sergia Péreze než dosud.

Minimálně Red Bull v to bude věřit. Max Verstappen letos sám nezíská konstruktérský titul…

Související zprávy

Diskuze