logo F1zpravy.czF1online.sk

Marko o Pérezovi: V pondělí po Spa letím do Milton Keynes

Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 7. 2024

Pomůže sedmé místo Sergiu Pérezovi k udržení sedačky v Red Bullu? Mexický závodník přijel do Budapešti pod velkým tlakem a v sobotní kvalifikaci udělal další hrubou chybu. Tu však dokázal alespoň částečně napravit, když se po startu ze šestnáctého místa probojoval na sedmé. O jeho mizérii nejlépe svědčí skutečnost, že tím vyrovnal své maximum z posledních dvou měsíců. Nadále tak můžeme směle tvrdit, že jeho budoucnost v Red Bullu se dostala na velmi šikmou plochu.

Mexičan obsadil čtvrté místo na Velké ceně Miami a po tomto víkendu začala mizérie, která trvá už více než dva měsíce. Z posledních sedmi velkých cen skončil dvakrát sedmý, dvakrát osmý a třikrát vypadl. Red Bull čelí frontálnímu útoku McLarenu a zvyšující se tlak odstartoval spekulace o předčasném propuštění mexického závodníka.

Paradoxně je neživí média, ale poradce Red Bullu Helmut Marko osobně. Ten odstartoval řeči o „výstupních klauzulích“ a hlavně o opětovném přehodnocení personálních otázek během letní přestávky. Představte si, že si nedal pokoj ani po maďarském víkendu.

„Pérez odjel velmi dobrý závod a strategie fungovala,“ řekl Marko pro rakouský ORF. „Držíme se však našeho plánu. V pondělí po závodě ve Spa letím do Anglie a prodiskutuji celý proces s Hornerem.“

Red Bull nic nemění a i po sedmém místě na Hungaroringu přehodnotí Pérezovu budoucnost v týmu během letní přestávky. Jaký bude výsledek? To v této chvíli nikdo netuší. Zatímco Marko čeří vody – jako obvykle – šéf stáje Christian Horner opět vytváří ochranný štít kolem mexického závodníka. Je však třeba říci, že i on dal světu poměrně jasně najevo, jak se věci mají a ani on negarantuje Pérezovi stoprocentní jistotu pracovního místa.

„Ano, kvalifikační výsledky se musí zlepšit, ale řekl bych, že to byl Checův nejlepší závod od Velké ceny Číny,“ prohlásil Horner. „Měl dobré tempo, vyšlo mu několik předjížděcích manévrů a doufejme, že si ze závodu odnese více sebedůvěry.“

„Kdyby se lépe kvalifikoval, dostal by se do mnohem lepší pozice. McLaren má v současnosti skvělé tempo a dnes zapsali spoustu bodů. My musíme začít sbírat spoustu bodů od příštího víkendu,“ řekl Horner.

Související zprávy

Diskuze