logo F1zpravy.czF1online.sk

Trápení vedlo Péreza až do Hornerovy kuchyně: Asi mu vybuchne hlava

Sergio Pérez a Christrian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 7. 2024

Sergio Pérez je v Maďarsku v centru pozornosti. Po dalším utrápeném víkendu v Silverstone se mexický závodník a jeho budoucnost dostaly opět na titulní stránky. Red Bull se snaží odpovědět na těžké otázky a obtížné otázky dostává i Christian Horner, který jen s obtížemi hájí své rozhodnutí z úvodní části sezóny.

Boss stáje z Milton Keynes velmi brzy podepsal kontrakt s Pérezem. Navzdory zkušenostem z předchozích let si nedopřál čas na rozmyšlenou. Red Bull měl v úvodu roku dobrou formu a ta se přenesla i na Mexičana. Když se však pole ve druhé třetině sezóny vyrovnalo, Checovým bodovým ziskem se vyrovnal i Nico Hülkenberg.

Co lze s tím dělat? Je jasné, že to musí řešit Christian Horner, který médiím v Maďarsku přiznal, že si se svým pilotem na rovinu promluvil. „Máme velmi otevřený vztah,“ řekl Angličan pro televizi Sky. „Posadil jsem se s ním doma v kuchyni a zeptal jsem se: ‚No tak, co se děje? Je za tím něco víc?‘“

„Odpověděl: ‚Ne, myslím si, že nad věcmi jen příliš přemýšlím.‘ Podle mě, když budeme v podstatě ignorovat dění na druhé straně garáže, tak mu to pomůže. Tento přístup si zvolil a soustředí se jen na svůj vlastní výkon,“ dodal Horner.

Ani jemu Pérezovy výkony příliš nepomáhají. Byl to totiž boss Red Bullu, který se rozhodl prodloužit kontrakt s pilotem již po Velké ceně Miami. Očekávali bychom, že poučení z předchozích let si v Red Bullu počkají. Hornera však Checovy výkony z úvodu sezóny přesvědčily a nyní musí i on vysvětlovat, proč pospíšil.

„Všichni chceme, aby Checo využil potenciál z prvních čtyř nebo pěti závodů sezóny. Všichni víme, že to dokáže, a proto jsme brzy využili opci na příští rok. Chtěli jsme, aby se v týmu dobře zahnízdil,“ vysvětlil Horner.

„Asi mu v posledních pár závodech šla vybuchnout hlava, ale doufejme, že páteční tréninky byly předzvěstí dalších výkonů. Tým s ním tvrdě pracuje, aby ho podpořil a ujistil se, že znovu najde ztracenou formu, protože ji zoufale potřebujeme,“ dodal šéf Red Bullu.

Související zprávy

Diskuze