logo F1zpravy.czF1online.sk

Horner urguje Péreze: Nyní jsme vyvázli, ale v Barceloně musí být zpět

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 6. 2024

Max Verstappen už bez pomoci týmového kolegy vyhrál jeden konstruktérský titul, ale průběh této sezóny nenasvědčuje tomu, že by se mu to mělo podařit zase. Christian Horner proto urguje Sergia Péreze, aby se dal dohromady, protože Red Bull bude potřebovat jeho body v konstruktérském šampionátu.

Na posledních třech závodech se Sergiu Pérezovi podařilo získat jen čtyři body. Vzhledem k tomu, že Red Bull chce i letos ovládnout oba šampionáty, je to pro něj stav nejvyšší pohotovosti. S tím prvním místem v Poháru konstruktérů to totiž není vůbec tak jednoznačné. Kdyby v Kanadě Ferrari totálně nepohořelo, dnes mohlo tyto týmy dělit jen zhruba 20 bodů.

„Pro Checa to byl hrozný víkend. Auto se také poškodilo. V Barceloně se bude muset vrátit v silné formě,“ vzkázal nepříliš spokojený Christian Horner. Nějaká pozitiva byla nalezena, ale nejsou zásluhou Sergia Péreze. „Naštěstí Ferrari dnes mělo šokující den a nezískalo ani jeden bod, co nás jakoby vzalo hrobaři z lopaty.“

„My však potřebujeme, aby obě auta bodovala. Dnes jsme vyvázli, ale od Checa potřebujeme, aby se od Barcelony vrátil tam, kde byl v úvodu roku,“ pokračoval v souvislosti s jezdcem, který v Barceloně ztratí na startu tři příčky za jízdu s polorozpadlým Red Bullem.

Pérezovi v poslední době nic nevychází, přitom jen před víkendem podepsal nový kontrakt. Pokud bude v takových výkonech pokračovat, vedení Red Bullu si bude muset zpytovat svědomí, zda se s tím vytištěním a podepsáním nové smlouvy neuspěchalo. Horner je zatím optimista, že k ničemu takovému nedojde.

„U Checa pravidelně vidíme, že se ocitne na okraji propasti a vzápětí se z toho dostane. Je to tvrdý závodník a osobnost. Takové něco trápí víc jeho než kohokoli jiného. Bude rozhodnut vrátit se a všem ukázat formu, na kterou má a kterou ukazoval na prvních čtyřech závodech roku,“ nepochybuje Christian Horner.

Mexický závodník je pro Red Bull velmi cenným marketingovým artiklem v zemích střední Ameriky, ale Formule 1 není jen o marketingu. Ve hře jsou další miliony za vítězství v konstruktérském šampionátu, ale také sportovní čest a sláva.

„On ví, co je ve hře. Potřebujeme od něj, aby byl na vrcholu svých sil, protože v konstruktérském šampionátu nám dýchají na krk tři týmy. Musíme zabírat na všech frontách,“ vzkázal.

Související zprávy

Diskuze