logo F1zpravy.czF1online.sk

Že nevycházím s Verstappenovými? Nonsens, před pár dny jsme byli v kontaktu, říká Horner

Max Verstappen a Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 2. 2024

Šéf Red Bullu Christian Horner tvrdí, že vztahy mezi ním a Maxem, resp. Josem Verstappenem, jsou na skvělé úrovni. Britovo vyjádření přišlo v době, kdy se v médiích šušká o jeho neshodách s dvojicí Holanďanů, kteří se údajně mají snažit o Hornerův odchod z týmu.

Christian Horner prožívá nelehké období. Padesátiletý Angličan čelí vyšetřování pro údajné sexuální obtěžování zaměstnankyně, které ho může v krajním případě připravit o vedoucí pozici v Red Bullu.

Některé zdroje hovoří o tom, že o předčasný konec Hornera v Milton Keynes se mají snažit i Max a Jos Verstappenovi, kteří jsou prý s “kormidelníkem” Red Bullu dlouhodobě na nože a jejich loajalita patří především Helmutu Markovi.

Christian Horner však vylučuje, že by mezi ním a dvojicí Holanďanů panovaly neshody – právě naopak. Brit tvrdí, že s trojnásobným šampionem a jeho otcem vychází dobře a informace, s kterými přišla některá média, se nezakládají na pravdě.

„Ne, určitě ne,“ odpověděl Horner na otázku Sky Sports, jestli má neshody s někým z dvojice Max Verstappen – Jos Verstappen. „Vždyť jen před pár dny jsem se setkal s Maxem a Josem v Silverstone. Max věnuje veškerou pozornost nadcházejícímu ročníku. V souvislosti s vyšetřováním (kauzy Horner, pozn. red.) mi navíc vícekrát vyjádřil podporu. Těším se, že spolu budeme spolupracovat i další sezónu.“

Horner také vyvrátil tvrzení, že by vládlo napětí mezi ním a Helmutem Markem, a rovněž tak popřel informace o údajném mocenském boji, který má po smrti Dietricha Mateschitze probíhat v Red Bullu.

„Spekulace se budou vést neustále. Pravdou však je, že jako tým držíme pohromadě, vždy tomu tak bylo a bude tomu tak i nadále,“ poznamenal dosud jediný šéf “červených býků”. „Jsme jeden tým a jeden tábor lidí. Podpora ze strany funkcionářů je fenomenální, bez ní bychom tu nebyli. Řeči, které se šíří, proto nejsou založené na pravdě,“ uzavřel Horner.

Související zprávy

Diskuze