logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton neví, o čem Horner mluví: To on mě kontaktoval!

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 11. 2023

V závěru sezóny se rozhodně nenudíme. I když je boj o titul dávno rozhodnutý, pěkný souboj na trati v Las Vegas doplnila tento týden více než zajímavá mediální kontroverze. Šéf Red Bullu Christian Horner totiž na předvečer Velké ceny Abú Zabí vytáhl eso z rukávu a v rozhovoru pro Daily Mail prohlásil, že jeho tým tento rok kontaktovali zástupci Lewise Hamiltona, aby prozkoumali možnosti na přestupovém trhu.

Podle Hornera kontaktoval management sedminásobného šampiona Red Bull i Ferrari. Právě v té době se mezitím táhla jednání Hamiltona s Mercedesem, která však nakonec vedla k žádanému výsledku a Lewis nakonec prodloužil smlouvu o dva roky. Na závěrečný víkend sezóny mu však Horner připravil pár nepříjemných chvil a sedminásobný mistr světa se musel připravit na nepříjemné otázky novinářů.

Zachoval se však podle očekávání a nejenže vše popřel, ale také vyrazil do protiútoku. „Opravdu nevím, odkud se tyto historky vzaly,“ prohlásil Hamilton v rozhovoru pro britskou televizi Sky. „Samozřejmě, Christian to řekl, ale opravdu nevím, o čem mluvil, protože pokud vím já, nikdo z mého týmu s ním nemluvil.“

„Čestné slovo, s Christianem jsem sám nemluvil už roky. On sám mě však začátkem roku oslovil s žádostí o setkání. To je však všechno. Poblahopřál jsem mu k úžasnému roku a dodal, že doufám, že s nimi budu moci brzy bojovat na trati. To je opravdu všechno. Nejsem si tedy úplně jistý, co dělá. Podle mě se jen snaží rozvířit vody,“ dodal Hamilton.

Máme tu tedy skutečně pozoruhodnou zápletku. Lewis však trvá na svém a tvrdí, že „nedošlo ani k důvěrným rozhovorům“ mezi ním a Red Bullem. „Znáte Christiana. On má rád takové hry,“ prohlásil Hamilton, který se odmítl k čemukoliv přiznat a tvrdí, že se nemá k čemu přiznat.

Je to tradiční zákulisní hra ve Formuli 1. Sám Horner v tom rozhovoru řekl, že přivést dva takové alfa samce pod jednu střechu by nedopadlo dobře. Šéf Red Bullu to vlastně připomněl při mnoha příležitostech i v minulosti. Pohled na katastrofální výkony Sergia Péreze v této sezóně nás však nutí chytat se každé naděje a Formule 1 by skutečně nechtěla zažít další podobný rok.

Sám Hamilton se zachoval podle očekávání. Nejenže tyto informace popřel, ale zároveň zdůraznil, že nemá problém ve stejném autě vyzvat kohokoliv. „Na sto procent bych více než rád závodil s Maxem v ekvivalentním autě,“ prohlásil sedminásobný šampion, který však preferuje setrvání s Mercedesem.

„Red Bull odvedl úžasnou práci, je to neuvěřitelný tým a každý jezdec by rád jezdil pro tak skvělou partu lidí, ale není mým snem přestoupit z ne příliš dobrého auta do vítězného monopostu. Mým snem bylo vždy vzít tým a vybudovat z něj vítěze. To je důvod, proč jsem zůstal v Mercedesu,“ řekl Hamilton rozhodně.

Související zprávy

Diskuze