logo F1zpravy.czF1online.sk

Horner šokuje: Hamilton se snažil dostat do Red Bullu k Verstappenovi

Christian Horner a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 11. 2023

Formule 1 je jako taková velká rodina. Každý se zná s každým a každý mluví s každým. Během dominantní sezóny 2023 jsme měli skutečně dost času na spekulace. Určitě si ještě vzpomenete, jak se na GP Mexika objevily zprávy o možném spojení Red Bullu a Fernanda Alonsa. Boss stáje Christian Horner nyní přiznal, že jeho tým oslovili zástupci Lewise Hamiltona.

Angličan před začátkem zimní přestávky pořádně rozvířil vody rozhovorem pro britský bulvární deník Daily Mail, v němž se rozpovídal o možném příchodu Lewise Hamiltona do Red Bullu. Je poměrně známo, že pozdější sedminásobný šampion se snažil dostat do tohoto týmu v roce 2012, kdy mu končila smlouva s McLarenem a toužil vyzvat Sebastiana Vettela v tehdy nejsilnějším autě. Odmítnutí vedlo Hamiltona k podpisu s Mercedesem a zbytek je jen historie.

Horner však nyní zašel ještě dál a přiznal, že za ty roky vedl Red Bull s pilotem Mercedesu „několik rozhovorů“, dokonce i v době, kdy v kokpitu týmu sedí jeho úhlavní rival Max Verstappen. Pokud se tedy ptáte, zda by si Hamilton troufl jít do souboje s nizozemským dominátorem, podle šéfa Red Bullu se o to pokoušel ještě letos.

„Za ty roky jsme s Lewisem vedli několik rozhovorů. Jeho strana nás několikrát oslovila. Naposledy ještě začátkem tohoto roku se nás ptali, zda by byl o jeho služby zájem,“ prohlásil Horner, který však na tuto možnost reagoval v podstatě stejně jako v roce 2012. Pro Red Bull to prostě nedává smysl. Na co riskovat dobře fungující harmonii v týmu přilákáním dalšího velkého kohouta na smetiště?

„Spolupráci Maxe a Lewise si nedokážu představit. Nedosáhli bychom té správné dynamiky. Jsme stoprocentně spokojeni s tím, co máme,“ zdůraznil Horner. Tomu asi Daily Mail nalil při rozhovoru do čaje bájné veritaserum z knih a filmů o Harrym Potterovi, protože šéf Red Bullu dokonce řekl i něco své rivaly z Ferrari.

Je známo, že i se Scuderií byl Hamilton za tu dobu vícekrát spojován. Velmi slabě se o tom mluvilo i letos. Bylo to však považováno spíše za snahu médií využít skutečnost, že Lewisovi končí smlouva a mohl by být na cestě jinam. Podle Hornera však během této sezóny jednal i s dalším z hlavních soupeřů Red Bullu.

„Lewis se také setkal s prezidentem Ferrari Johnem Elkannem. Myslím si, že spolu vážně diskutovali,“ prohlásil Horner. „Bylo to někdy v období Grand prix Monaka. Rozhodně proběhlo několik rozhovorů, možná i s Fredem Vasseurem, ale rozhodně s Elkannem.“

Související zprávy

Diskuze