logo F1zpravy.czF1online.sk

Před Mercedesem se musíme mít v Brazílii na pozoru, hlásí Horner

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár2. 11. 2023

Formula 1 zavítá už za pár hodin na okruh, na kterém Mercedes v minulém roce zaznamenal své jediné vítězství – brazilský Interlagos. Tým z Brackley a Brixworthu, jehož forma postupně graduje, bude chtít na loňský úspěch navázat a podle Christiana Hornera není vyloučeno, že se to německému gigantovi podaří.

Mercedes začíná pomalu vystrkovat růžky a v posledních několika závodech převzal žezlo pro nejlepší tým ze zbytku světa. Lewis Hamilton tak v USA, jako i v Mexiku, přeťal šachovnicovou vlajku vždy jako druhý v pořadí a ukázal, že se „stříbrnými šípy“ je třeba v závěrečné fázi sezóny počítat.

Před zahájením posledního letošního sprintového víkendu se má před Mercedesem na pozoru i dominantní Red Bull, který ovládl v aktuálním ročníku až 18 z 19-ti závodů. Šéf týmu Christian Horner očekává, že „meďák“ bude v Brazílii pořádně kousat, a proto si celek z Milton Keynes bude muset počínat ještě lépe než obvykle.

„V Mexiku byli v závode konkurenceschopní a stejně tak i v Austinu, i když v tomto případě je posoudit to kvůli tomu, co se stalo, těžké (Hamilton si počínal nedovoleně, když byla jeho deska na podlaze zoškrábaná nad rámec pravidel, pozn. red.). Určitě však očekáváme, že v Brazílii budou (nesmírně) konkurenceschopní.“

„Brazílie je pro nás jakýmsi nevyřízeným účtem z minulého roku, měli jsme pocit, že se nám tam tehdy nepodařilo ideálně trefit nastavení. Pokusíme se tam proto napravit si chuť v tomto roce,“ řekl lodivod Red Bullu Christian Horner.

Související zprávy

Diskuze