logo F1zpravy.czF1online.sk

Mocenské boje v Red Bullu? Nonsens, říká Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 10. 2023

Red Bull vyhrál v této sezóně téměř vše – vlastně kromě Velké ceny Singapuru úplně vše. Jistě, i tento tým má problémy, zejména formu a výsledky Sergia Péreze, ale když se týmu daří tak skvěle, neočekáváte vnitřní spory. Přesně to však některá média v posledních dnech naznačovala, což samotní představitelé Red Bullu rozhodně popřeli.

Že by se rok po smrti Dietricha Mateschitze začala ve společnosti „hra o trůny“? Podle avizovaných zpráv se Christianu Hornerovi nelíbí vliv a rozhodnutí Helmuta Marka, ale je třeba říci, že tito dva to spolu táhnou už téměř dvě desetiletí, tak proč by mělo k problémům přijít během nejúspěšnější sezóny v historii týmu?

„Bez Helmuta bych dnes neseděl tam, kde sedím,“ prohlásil Christian Horner v rozhovoru pro britský Mirror. „Podobně jako mladým jezdcům, i mě dal příležitost. Vždy jsme měli velmi pevný a upřímný vztah. Samozřejmě, ne vždy s ním souhlasím, ale podle mě to patří k zdravému vztahu.“

„O všem se pravidelně bavíme. Pro Helmuta je to dnes odlišné než za života jeho přítele a kolegy Dietricha Mateschitze, ale stále má v týmu pevné místo a neexistují žádné touhy nebo záměry to změnit směrem do budoucna. Pokud bude chtít pokračovat – a na osmdesátníka je stále velmi vitální – nevidím důvod cokoli měnit v způsobu naší práce,“ ujišťuje šéf Red Bullu.

„Role se vyvíjejí a byznys se od našeho vstupu do tohoto sportu hodně změnil. Z provozního hlediska řídím tento tým na denní bázi. Při každém významném rozhodnutí se, samozřejmě, radíme, ať už jde o jezdce nebo strategické směřování. Naše spolupráce funguje už mnoho let a každý má svou roli a funkci,“ řekl Horner.

Velmi podobně se k této tématice vyjádřil i Max Verstappen, který si v tomto roce už jaksi zvykl víkend co víkend vyvracet různé spekulace. Při sledování jeho komunikace máte dojem, že se postupně učí odpovídat stále efektivněji, tzn. s použitím menšího počtu slov, ale stále zcela jednoznačně.

„Viděl jsem ty řeči a z vnějšího pohledu mi přijde, že lidé se jen snaží přijít s nějakými nesmysly. Nálada v týmu je velmi dobrá,“ prohlásil Verstappen před novináři v Austinu.

„Každý přesně zná svou roli. Samozřejmě, loni to bylo po odchodu Dietricha velmi smutné období, ale snažili jsme se zachovat jeho odkaz a pokračovat v cestě vpřed. Každý člen našeho současného týmu sehrál velmi důležitou roli při našem úspěchu. Směrem do budoucna se proto nechystají žádné změny. Tím je řečeno vše,“ odkázal Verstappen.

Související zprávy

Diskuze