logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérez nedostal ultimátum a Marko se nehádá s Hornerem: Já rozhodnu, kdy odejdu!

Christian Horner, Hemlut Marko, Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 10. 2023

Helmut Marko dokáže vyvrátit spekulace rychlostí blesku a nepotřebuje k tomu ani sociální sítě. Zprávy o sporech uvnitř Red Bullu – mezi Christianem Hornerem, Helmutem Markem a generálním ředitelem výrobce energetických nápojů Oliverem Mintzlaffem – se objevily rychle a nepřišly s nimi příliš renomované zdroje, ale 80letý Rakušan na nic nečekal a rychle je zametl ze stolu.

Marko si z rakouského OE24 udělal tak trochu tiskový orgán. Je zřejmé, že poradce Red Bullu rád komunikuje s veřejností a rád využívá média na obhajobu zájmů vlastní strany. V současnosti se k tomu většinou využívají sociální sítě, ale protože je Helmut stará škola, jeho prostředkem jsou média.

Před odletem do Ameriky se Marko rozhodl reagovat i na spekulace, s nimiž jako první přišlo brazilské Globo, ale následně je převzala řada médií, například i německý Sport1, který psal o zákulisních bojích uvnitř Red Bullu. Ty Helmut údajně vede nejen proti šéfovi týmu Christianovi Hornerovi, ale i proti šéfovi celé společnosti Oliverovi Mintzlaffovi.

„Nevím, odkud to přišlo, ale musím tyto proroky zkázy zklamat,“ prohlásil Helmut Marko pro rakouský OE24. Podle některých se přitom má tento týden konat schůzka, která rozhodne o budoucnosti poradce Red Bullu.

„Žádná schůzka se nekoná. Do konce příští sezóny mám platnou smlouvu. Já rozhodnu, jak skončím a kdy skončím. Je to na mně, ne například na takovém panu Hornerovi,“ prohlásil Marko bez váhání. Nepřímo však přiznal, že k určitým mocenským posunům za poslední rok došlo.

„Vzhledem k novému uspořádání uvnitř společnosti (po smrti zakladatele Red Bullu Dietricha Mateschitze, pozn. red.) je všechno jinak. Lidé se snaží znovu definovat své pravomoci,“ přiznal vítěz 24hodinovky Le Mans.

Pro úplnost je třeba říci, že Marko není podřízeným Hornera, dokonce ani zaměstnancem týmu, ale samotného Red Bullu, což letos vyvolalo nespokojenost týmů, protože jeho plat se nezapočítává do rozpočtového stropu.

Žádné ultimátum pro Sergia Péreze

To však nebyly zdaleka jediné dohady, které se v poslední době šířily v médiích. Řeč byla i o Júkim Cunodovi a jeho možném spojení s Aston Martinem přes Hondu, ale také o Sergiovi Pérezovi, který prý musí skončit na celkovém druhém místě za Maxem Verstappenem, jinak přijde o práci.

„Všechno jsou to jen spekulace. Pérez nedostal žádné ultimátum. Myslím si, že prostě vyhráváme až příliš mnoho a proto se do světa dostávají tyto neuvěřitelné zprávy. Raději byste měli mnohem více ocenit mimořádné výkony Maxa Verstappena,“ myslí si Marko.

Související zprávy

Diskuze