logo F1zpravy.czF1online.sk

Zrodila se nám formulová nenávist? Lawson “vyfakoval” Péreze

Prostredník Liama Lawsona
© Screenshot/FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 23:59

Liam Lawson dojel do cíle VC USA jen jedenáct sekund za Sergiem Pérezem a před VC Mexika se o něm začalo mluvit jako o nástupci Mexičana v Red Bullu. Liam to zřejmě vnímal, protože když se na něj domácí miláček dotáhl v nedělním závodě, následoval pořádně ostrý souboj.

Chcete vědět, jaký má Sergio Pérez v současnosti respekt? Na trati mu nic nedarují ani piloti středu pole, kteří vědí, že proti němu mohou uspět. Přesně to si zřejmě myslel i Lawson. Mexičan po nepovedené kvalifikaci startoval z hloubi pole a v úvodní fázi závodu se posouval dopředu. Když se dotáhl na Lawsona, ten mu nic nedaroval.

Následoval tvrdý souboj, který vyhrál Lawson. Počínal si férově? Komisaři tento incident netrestali, takže pravděpodobně ano. Pérez si v souboji poškodil monopost a následně pořádně zuřil ve vysílačce, ale nebylo mu to nic platné. V tu chvíli jeho závod v podstatě skončil. Jejich vzájemná nevraživost však neskončila.

Když Lawson přezul pneumatiky, ocitl se na trati za Pérezem, který byl v té chvíli s poškozeným autem už jen do počtu. Když ho předjížděl na cílové rovince, jednoznačným gestem neverbální komunikace mu dal najevo, co si o něm myslí.

Nezaostal ani Pérez. Jelikož Lawson v samém závěru svedl i souboj s Francem Colapintem, při kterém si poškodil přední křídlo, upozornil Hugh Bird, inženýr pilota Red Bullu, svého jezdce na trosky na trati. Ten na to reagoval slovy: „Tuším, že to byl stejný idiot, který zase havaroval.“

Související zprávy

Diskuze