logo F1zpravy.czF1online.sk

Ve Ferrari vládne velký optimismus, Scuderia si věří zejména v závodním tempu

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 14:16

Ferrari se fantasticky předvedlo na VC USA v Austinu. Přestože je Mexiko svou charakteristikou velmi odlišná trať, se Scuderií se začalo počítat jako s jedním z favoritů. Výsledky volných tréninků to potvrzují, ačkoli je v této chvíli na místě maximální opatrnost.

Charlese Leclerca nahradil v prvním tréninku Oliver Bearman, takže monacký závodník musel ve druhém tréninku dohánět zameškané. I pohled z garáže byl však poměrně příjemný, jelikož Carlos Sainz měl slušné tempo. I když sobota bude mnohem důležitější, Charles Leclerc po pátku vyjádřil spokojenost s úvodem víkendu.

„Pro všechny to byl s červenými vlajkami trochu rozháraný druhý trénink. Na papíře to pro mě byl dobrý první trénink, protože jsem ve druhém dostal o půl hodiny více času, ale nakonec jsme nemohli odjet maximální počet kol,“ konstatoval po pátku Charles Leclerc.

„Chtěli jsme si počínat lépe, ale v autě jsem měl dobrý pocit a po dvou nebo třech kolech jsem nabral tempo. I závodní simulace vypadají dobře, což je pozitivní,“ dodal monacký závodník.

Pro něj víkend skutečně začal až druhým tréninkem. Dostal 90 minut, spoustu testovacích pneumatik a k tomu jednu sadu středně tvrdých gum, ale drtivou většinu dne stejně strávil na prototypech pro příští rok. „Jelikož jsem vynechal první trénink, je pro mě jako pro jezdce velmi náročné vyhodnotit rozdíly mezi letošními a příštími pneumatikami,“ řekl Leclerc.

„Nejprve získáváte referenční body a učíte se změny na trati, při druhém výjezdu se můžete porovnat s vaší první jízdou, ale jezdecky se zlepšíte do takové míry, že se to nedá porovnat. Těžko z toho tedy vyvozovat závěry,“ dodal Charles.

Jeho týmový kolega Carlos Sainz mohl být ještě spokojenější. Druhé místo v prvním tréninku a první místo ve druhém věstí Ferrari skvělý víkend a všeobecný optimismus podpořilo i Španělovo hodnocení pátečního dění na trati.

„Do prvního tréninku jsme vstoupili s dobrým autem a dobrým nastavením, které jsme během prvního a druhého tréninku jen dolaďovali. Nemuseli jsme udělat nic zásadního, takže jsem docela spokojený s pocitem v kokpitu,“ řekl po pátku Carlos Sainz.

„Hlavně v závodních simulacích jsem měl dobrý pocit. Myslím si, že v kvalifikaci budeme čelit tvrdé konkurenci soupeřů a na jedno kolo nás čeká vyrovnaná bitva,“ dodal Sainz.

Zdá se, že Ferrari navázalo na svou formu z Austinu, ačkoli závěry budeme moci dělat až v neděli. „Věděl jsem, že v Mexiku můžeme být konkurenceschopní vzhledem k charakteristice zatáček v Austinu, kde jsme byli rychlí. I McLaren však bude dobrý, takže se musíme mít na pozoru, protože v sobotu nás při jízdě na jedno kolo čeká spousta výzev,“ upozornil Sainz.

Související zprávy

Diskuze