logo F1zpravy.czF1online.sk

Strolla překvapují otázky o jeho budoucnosti. Přijde oficiální oznámení?

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 6. 2024

Lance Stroll a Aston Martin způsobují novinářům a lidem na sociálních sítích drobné vrásky. Každému je jasné, že kanadský závodník bude pokračovat v týmu i v následující sezóně, ale jelikož jsme zvyklí na oficiální tisková prohlášení, nikdo neví, zda je jeho budoucnost stoprocentně zajištěna. Samotného Strolla tyto otázky překvapily a v Kanadě potvrdil, že nemá žádné „zaječí úmysly“.

Za poslední roky jsme několikrát viděli v médiích při délce Lancova kontraktu slovo „na neurčito“. Je možné, že z dvacítky pilotů je Stroll jediný, jehož kontrakt není vázán na délku, s otcem uzavřel jednoduše „trvalý pracovní poměr na dobu neurčitou“. To však způsobuje drobné zmatení, protože jsme zvyklí, že týmy oficiální cestou oznamují příchod či setrvání svých jezdců.

Aston Martin však zatím oficiálně potvrdil „jen“ prodloužení smlouvy s Fernandem Alonsem. Šéf stáje Mike Krack tehdy sliboval, že formálně potvrdí i Strolla, ale zatím jsme se toho nedočkali. „Ano, mým záměrem je určitě pokračovat i v roce 2025. Zdá se, že v posledním období je to docela populární otázka,“ řekl překvapený kanadský závodník před novináři na domácí půdě.

„Sledovat dění v Silverstonu je nesmírně vzrušující, celý projekt a růst týmu v posledních letech. Nadále přitom rosteme, takže mým cílem je rozhodně pokračovat a být i nadále součástí projektu,“ řekl Stroll.

Aston Martinu se však v poslední době příliš nedaří a tým čelí rostoucímu tlaku. Zatímco v úvodu sezóny se pevně držel v nejlepší pětce a pomýšlel na další ofenzívu, v posledních týdnech je méně úspěšný při odrážení útoků ze strany týmů druhého sledu. Podle Strolla je ale náprava na cestě.

„Konzistentně jsme bojovali v nejlepší pětce nebo sedmičce. Myslím si, že začátkem roku jsme byli rychlí na jedno kolo. I když jsme se v závodě trápili s degradací, pořád jsme se pohybovali kolem nejlepší pětky nebo sedmičky,“ říká kanadský závodník.

„Nyní však i při dobrém víkendu bojujeme o poslední bod či dva. Jako tým chceme pomýšlet výše a myslím si, že se nám podařilo pochopit naše problémy. Víme, jaká rozhodnutí a směry nás přivedly na tuto cestu; víme, jakých chyb jsme se dopustili, nyní je potřebujeme napravit a nasadit vylepšení, která to vyřeší. Nepůjde to ale z noci na den,“ vysvětlil Stroll.

„Doufám, že realisticky to nemusí trvat příliš mnoho závodů. Pár týdnů to však potrvá. Stále je před námi dost závodů a dost dlouhá sezóna, ale čeká nás nějaká práce,“ dodal.

Krack slibuje oficiální potvrzení

Přijde však i oficiální potvrzení nebo se Aston Martin spokojí s takovou komunikací? Podle šéfa stáje Mikea Kracka jsou všechny záležitosti uspořádány a interně velmi dobře vědí, že Stroll bude pokračovat. Otázka je, zda je nutné to vyhlásit i oficiální cestou.

Podle slov Lucemburčana řekl Stroll novinářům totéž, co vyjádřil před ním. „Se mnou komunikoval úplně stejně,“ potvrdil Krack. „Myslím si, že jsme měli na toto téma dobrý rozhovor. Víme, že Aston Martin je Lancovým domovem. Raději se bude koncentrovat na závody. Máme toho na práci víc než dost. Myslím si však, že brzy to budeme muset komunikovat.“

Související zprávy

Diskuze