logo F1zpravy.czF1online.sk

Charles Leclerc a Carlos Sainz si při odletu z Austinu zahráli šachy

dnes 16:02

Charles Leclerc a Carlos Sainz si při odletu z Austinu zahráli šachy. Monačan zároveň udělal reklamu partnerovi Ferrari, společnosti VisaJet, která zajišťuje přepravu i pilotům Scuderie na místa konání velkých cen.

Další rychlé zprávy

dnes 16:22

Kelly Piquetová, přítelkyně Maxe Verstappena, přiznala, že se snaží přesvědčit pilota Red Bullu, aby o sebe více pečoval. “Snažím se ho přesvědčit, aby se k tomu přinutil, protože i on stárne. Snažím se ho přimět, aby používal alespoň hydratační krém.”

dnes 16:18

Nejrychlejší pit stop v Austinu uskutečnili mechanici McLarenu. V pomyslném šampionátu mechaniků vede nadále Red Bull před McLarenem a Ferrari.

dnes 16:15

Jedno z mála úspěšných odvolání ve Formuli 1. Náš sport už zažil mnoho rozhodnutí, mnoho sporů a mnoho odvolání proti rozhodnutím. Jen málokdy odvolatel uspěl, ale v tomto jednom známém případě se to podařilo Ferrari. Po Velké ceně Malajsie v roce 1999 byli Michael Schumacher a Eddie Irvine diskvalifikováni za deflektory na jejich monopostech, které měly překročit pravidly stanovené rozměry. Tým v čele s Rossem Brawnem se však odvolal a nakonec uspěl, čímž se týmu vrátilo double. Na obrázku technický ředitel Ferrari s metrem v ruce při měření vysvětluje, proč jeho tým neporušil technické předpisy.

dnes 16:10

Žádost o ruku v garáži McLarenu. Očividně řekla “ano”.

dnes 15:59

Franco Colapinto během nedělního grid walku takto ignoroval reportéra Sky Martina Brundlea. Ten později řekl, že Argentinec měl výraz, “jako kdybych ho chtěl okrást”.

dnes 15:10

Kolik sponzorů mají jednotlivé týmy? Formuli 1 v tomto směru kraluje marketingové oddělení McLarenu.

dnes 15:09

Po sprintu gratuloval nejlepší trojici hudebník Sting. Max Verstappen měl potom novinářům odpovědět na pár otázek:

– Víš, kdo je Sting?
– Ano, vím, kdo je Sting.
– A on ví, kdo jsi?
– Ano, mám to napsané na kombinéze!

dnes 07:49

Formule 1 začíná obsazovat nový prostor pro sponzory. Duracell se stane prvním oficiálním partnerem DRS zóny. Po něm bude pojmenována DRS rovinka v Las Vegas.

dnes 07:49

Vybavení týmů dorazilo do Mexika.

V pondělí bylo v dějišti závodu sychravo, ale zbytek týdne má být slunečný. Dlouhodobá předpověď hovoří jen o velmi nízké šanci, že by o víkendu mohlo pršet.

včera 11:58

Sauber se od dob stáje Super Aguri může stát prvním týmem, jehož oba piloti v jezdeckém šampionátu obsadí nižší pozice, než kolik je na roštu monopostů. Kuan-jü Čou je v hodnocení 21. a Valtteri Bottas drží 23. místo.

Super Aguri v roce 2006, kdy jsme měli na roštu 22 aut, obsadilo 23. (Takuma Sato), 25. (Judži Ide), 26. (Sakon Jamamoto) a 27. (Franck Montagny) pozici.

včera 11:57

Mattia Binotto před závodem prozradil, že jméno druhého jezdce Audi poznáme v polovině listopadu. Dost se nám to natahuje, protože původní plán mluvil o konci září.

Audi však už nemá kam spěchat. Má poslední volné místo a může se ještě pokusit vyždímat jednotlivé kandidáty o poslední centy.

včera 11:57

Franco Colapinto po závodě žertoval o tom, že přišel o bod za nejrychlejší kolo: „Nejrychlejší kolo vzal Francouz [Ocon]. Proč vyměnili pneumatiky, brácho? Potřebujeme šetřit planetu! Dejte mi ho zpět!“

Esteban Ocon se mu nakonec na sociálních sítích omluvil.

včera 11:57

Charles Leclerc po závodě pochválil šéfa stratégů Ravina Jaina za to, jakou „vynikající práci“ odvádí a „dobře zvládá emoce“, což prý byla slabina boxové zídky Ferrari v minulosti.

včera 11:56

Carlos Sainz, když dostal trofej Pirelli: Hodím ji o zem, uvidíme, co se stane.

Ale ne, Španělovi jen vypadla z rukou a měl štěstí, že se tentokrát udělovaly jen zmenšené pneumatiky. Původně však Pirelli chtělo vítězům předat postavičky, které někomu připomínaly figurku Lego, někomu zase Mickey Mouse. Netušíme, proč se dodavatel pneumatik rozhodl, nebo proč byl přinucen tyto trofeje zrušit.

včera 11:56

V Maranellu už večer visela další vítězná vlajka. Nalevo jsou vítězství Ferrari ve Formuli 1, napravo ve WEC.

Another flag’s been added in Maranello!
byu/JosephPetrassi informula1