logo F1zpravy.czF1online.sk

V Maranellu se oslavilo vítězství hned po závodě

dnes 11:56

V Maranellu už večer visela další vítězná vlajka. Nalevo jsou vítězství Ferrari ve Formuli 1, napravo ve WEC.

Another flag’s been added in Maranello!
byu/JosephPetrassi informula1

Další rychlé zprávy

dnes 11:58

Sauber se od dob stáje Super Aguri může stát prvním týmem, jehož oba piloti v jezdeckém šampionátu obsadí nižší pozice, než kolik je na roštu monopostů. Kuan-jü Čou je v hodnocení 21. a Valtteri Bottas drží 23. místo.

Super Aguri v roce 2006, kdy jsme měli na roštu 22 aut, obsadilo 23. (Takuma Sato), 25. (Judži Ide), 26. (Sakon Jamamoto) a 27. (Franck Montagny) pozici.

dnes 11:57

Mattia Binotto před závodem prozradil, že jméno druhého jezdce Audi poznáme v polovině listopadu. Dost se nám to natahuje, protože původní plán mluvil o konci září.

Audi však už nemá kam spěchat. Má poslední volné místo a může se ještě pokusit vyždímat jednotlivé kandidáty o poslední centy.

dnes 11:57

Franco Colapinto po závodě žertoval o tom, že přišel o bod za nejrychlejší kolo: „Nejrychlejší kolo vzal Francouz [Ocon]. Proč vyměnili pneumatiky, brácho? Potřebujeme šetřit planetu! Dejte mi ho zpět!“

Esteban Ocon se mu nakonec na sociálních sítích omluvil.

dnes 11:57

Charles Leclerc po závodě pochválil šéfa stratégů Ravina Jaina za to, jakou „vynikající práci“ odvádí a „dobře zvládá emoce“, což prý byla slabina boxové zídky Ferrari v minulosti.

dnes 11:56

Carlos Sainz, když dostal trofej Pirelli: Hodím ji o zem, uvidíme, co se stane.

Ale ne, Španělovi jen vypadla z rukou a měl štěstí, že se tentokrát udělovaly jen zmenšené pneumatiky. Původně však Pirelli chtělo vítězům předat postavičky, které někomu připomínaly figurku Lego, někomu zase Mickey Mouse. Netušíme, proč se dodavatel pneumatik rozhodl, nebo proč byl přinucen tyto trofeje zrušit.

včera 17:56

George Russell odstartuje do nedělního závodu z boxů. Tým opravoval monopost celou noc a britský závodník se vrací ke specifikaci ze Singapuru. Naopak, k překvapení mnohých, Lewis Hamilton nic nemění, ani nastavení, ani pohonnou jednotku, a odstartuje ze sedmnáctého místa.

včera 14:50

Max Verstappen kritizuje FIA za to, že za dějiště koncoročního předávání cen FIA Gala vybrala Rwandu. Vycestovat do tak vzdálené země totiž může být pro mnohé problém. „Každý, kdo jde na Gala, si to hradí ze svého. Já si to můžu dovolit, ale někteří lidé ty peníze nemají.“

Netřeba zapomínat, že na předávání cen nepůjdou jen nejlepší jezdci z F1, WEC nebo Formule E, jejichž jedna letenka je určitě nezruinuje. Týká se to ale i dětí v motokárách a juniorských šampionátech. „Měli by se na to podívat. Pokud vás FIA pozvala, měla by vám proplatit cestovní náklady. Je to trochu zvláštní; jste pozváni, musíte tam jet a musíte si to zaplatit. Když jsem byl v motokárách, vždy jsme si to museli platit sami.“

včera 14:49

Souboj Fernanda Alonsa a Liama Lawsona se táhl dost dlouho. Tady je dvouminutový sestřih toho nejlepšího z bitvy mladíka a veterána.

včera 14:49

Co říká na politický boj Red Bullu a McLarenu Max Verstappen? „Je mi to jedno. Není to tak, že bychom si zrovna volali, ale se Zakem Brownem mám dobrý vztah. To není můj problém, že se s Christianem Hornerem nemají v lásce.“

včera 02:28

Cenu pro vítěze kvalifikace předal olympijský vítěz a světový rekordman ve skoku o tyči Mondo Duplantis. Jelikož se z několika úhlů podobá Georgi Russellovi, vedlo to k vtipům, že pilot Mercedesu se z nehody v kvalifikaci velmi rychle zotavil.

včera 02:25

Sauber Valtteriho Bottase na konci sprintu zachvátily plameny. Před kvalifikací prý mechanici neměli málo práce, aby vyměnili všechny díly poškozené požárem.

19. října 2024, 21:46

Lando Norris vyvázl s čistým štítem. Komisaři neudělili žádný dodatečný trest.

19. října 2024, 20:58

Na tiskové konferenci po sprintu je Verstappen o něco výřečnější. Logicky tedy dostal otázku, zda jeho bojkot skončil. „Ne, jen jsem dobrý člověk,“ odpověděl Max.

19. října 2024, 20:56

Ředitelství závodu zaznamenalo počínání Landa Norrise v posledním kole a následně předalo záležitost komisařům. Jedná se o jeho jízdu v souboji s Charlesem Leclercem. Angličan zjevně nezměnil směr při brzdění, ale brzdil velmi brzy. Proto ho zaznamenali za „nepředvídatelnou jízdu“.

19. října 2024, 09:35

Kuan-jü Čou v pátek dostal novou baterii, za kterou mu FIA přidělila penalizaci ztráty pěti míst. Vzhledem k tomu, že v dnešní kvalifikaci zřejmě stejně skončí mezi posledními, si z toho nemusí dělat těžkou hlavu.

Liam Lawson má navíc penalizaci až 60 pozic.