logo F1zpravy.czF1online.sk

Alpine vytrápil Gaslyho na středně tvrdé směsi

dnes 16:38

Pierre Gasly odjel na středně tvrdých pneumatikách 37 kol, když se mezi ním a jeho inženýrem zrodila taková vysílačka:

Inženýr: Zůstáváme na trati, zůstáváme venku.
Gasly: Proč mi to děláte?
Inženýr: OK, potřebujeme už jen pár kol, Pierre.

Další rychlé zprávy

dnes 16:39

Franco Colapinto předvedl neskutečný manévr do první zatáčky, kterým tak moc naštval Alexe Albona. Argentinec však získal tři pozice.

View post on imgur.com

dnes 16:38

Sergio Pérez se už definitivně nestane mistrem světa v roce 2024. Kdyby do konce sezóny jen vyhrával a sbíral nejrychlejší kola, po Abú Zabí by měl na kontě 324 bodů. Max Verstappen jich má už nyní 331.

dnes 16:27

Martin Brundle před závodem uvedl, že podle jeho informací se od VC USA představí v monopostu Racing Bulls Liam Lawson. Postupně se tak množí zdroje, které konstatují přesně totéž.

dnes 16:27

Daniel Ricciardo sice dorazil do cíle beznadějně poslední, ale získal titul jezdce dne! V anketě za něj hlasovalo 20 procent lidí.

dnes 16:27

VC Ázerbájdžánu a Singapuru měly být pro Red Bull jedny z nejnáročnějších. Max Verstappen však předvedl neuvěřitelnou minimalizaci škod. Za poslední dva víkendy ztratil na Norrise jen deset bodů.

dnes 16:27

Danielu Ricciardovi se podařilo obrat Landa Norrise o bod za nejrychlejší kolo. Znamená to, že pokud Max Verstappen na každém závodě včetně sprintů skončí na druhé příčce, získá titul minimálně o tento jeden bod – nemusí přitom vůbec řešit, zda Norris bude sbírat extra body za nejrychlejší kola.

dnes 16:26

Na každé VC Singapuru v historii muselo zasahovat bezpečnostní vozidlo, až do té dnešní. Bernda Mayländera jsme v akci neviděli již neuvěřitelných devět velkých cen po sobě.

dnes 11:57

Nico Hülkenberg si dělal legraci z reportéra F1 TV Lawrence Barretta, který měl na ruce dvoje hodinky.

„Dvoje hodinky? Máš příliš mnoho peněz? To tě tak dobře platí?“
„Nikdy ne dost, Nico!“
„Vypadá to jinak!“

dnes 11:56

Carlos Sainz dostal v sobotu pokutu za to, že přešel křížem přes trať bez povolení od maršálů. Na tiskové konferenci se rozvinula taková debata:

Lando Norris: I já jsem to udělal!
Lewis Hamilton: I ty?
Norris: Ano, v Miami.
Hamilton: Dostal jsi penalizaci?
Norris: Jo!
Verstappen mezitím prstem pokáral pilota McLarenu.
Hamilton: Tam, kde se o těch pravidlech píše, je i moje a jeho fotka!

dnes 11:55

Frédéric Vasseur o problémech Charlese Leclerca v kvalifikaci: „Myslím, že na začátku kola měl pneumatiky na správné teplotě, ale musel čekat v boxové uličce, což mělo svůj vliv. Během výjezdového kola je však měl dostat na správnou teplotu. V první zatáčce pak přebrzdil a bohužel o pár centimetrů vyjel za trať. Patří to k tomu.“

Palubní záběry z garáže Charlese Leclerca naznačují, že na vině skutečně mohly být zahřívací dečky. U levé přední pneumatiky mechanici horečně pracovali a dokonce vyměnili kabel k dečkám. Je možné, že se gumy po jistou dobu neohřívaly.

dnes 11:55

Takto dopadla zadní část zničeného monopostu Carlose Sainze.

včera 22:06

Pohled na nehodu Carlose Sainze z jiného úhlu.

včera 22:02

Podle portálu RacingNews365.com je Valtteri Bottas blízko prodloužení smlouvy se Sauberem, reportér Sky Ted Kravitz však spekuluje o jeho přestupu do americké série IndyCar.

včera 19:30

Carlos Sainz dostal za překročení tratě po nehodě v Q3 pokutu 12 500 eur. Dalších 12 500 eur dostal podmínečně, tedy v případě, že se po zbytek sezóny dopustí podobného přestupku.

včera 17:24

Novinář Luke Smith potvrdil, že Max Verstappen dodržel své slovo a ochotně odpovídal na všechny otázky mimo oficiální tiskovou konferenci FIA.