logo F1zpravy.czF1online.sk

Max Verstappen bojkotoval oficiální tiskovou konferenci FIA

dnes 17:10

Max Verstappen bojkotoval oficiální tiskovou konferenci FIA. Odpověděl jen stručně a novinářům vzkázal, že pokud se ho chtějí na něco zeptat, mohou na něj počkat venku. Přesně to se také stalo. Zástupci médií ho po skončení oficiální tiskové konference obklopili a on jim ochotně odpovídal na otázky.

Další rychlé zprávy

dnes 19:30

Carlos Sainz dostal za překročení tratě po nehodě v Q3 pokutu 12 500 eur. Dalších 12 500 eur dostal podmínečně, tedy v případě, že se po zbytek sezóny dopustí podobného přestupku.

dnes 17:24

Novinář Luke Smith potvrdil, že Max Verstappen dodržel své slovo a ochotně odpovídal na všechny otázky mimo oficiální tiskovou konferenci FIA.

dnes 17:19

Charles Leclerc překročil traťové limity ve druhé zatáčce. Bylo to těsné, ale ani kdyby jeho čas platil, o moc výš by se nedostal.

Charles Leclerc out of track limits at turn 2
byu/missle636 informula1

dnes 17:17

Lewis Hamilton je v kvalifikacích v Singapuru zkrátka fantastický.

Hamilton continues his top 5 Qual streak in Singapore!
byu/Faw602 informula1

dnes 17:14

Ferrari ve třetím tréninku měnilo tlaky v pneumatikách Charlese Leclerca na boxovém stanovišti. Pravidla to zakazují a od FIA přišla pokuta pět tisíc eur. To je však po hrozné kvalifikaci to poslední, co trápí kluky v červeném.

dnes 17:12

V třetím tréninku jsme viděli i takovýto “závod”.

dnes 13:56

Zástupci Ferrari se musí dostavit před komisaře. Mechanik týmu totiž upravoval tlaky v pneumatikách v době, kdy Charles Leclerc stál v boxovém stání, což je v rozporu s technickou směrnicí TD003N. Očekáváme, že Ferrari dostane pokutu.

dnes 13:51

Jezdci v pátek absolvovali tradiční setkání se zástupci FIA. Podle neoficiálních informací ředitelství závodu přiznalo, že aktivace virtuálního safety caru po nehodě Carlose Sainze a Sergia Péreze přišla příliš pozdě.

Řeč přišla také na nadávání. Piloti prý přislíbili, že si dají pozor na jazyk během tiskových konferencí, ale nesouhlasí se stanoviskem FIA, že by měli omezit své nadávky i ve vysílačkách na trati.

dnes 11:02

Mechanik Red Bullu Callum Nicholas: “Můžeme ještě nadávat v garáži? Mám obavu, že nás všechny čekají dlouhé hodiny veřejně prospěšných prací.”

dnes 10:58

Po skončení pátečního programu se v Singapuru spustil liják. Max Verstappen takto kličkoval mezi kalužemi při odchodu z paddocku.

dnes 10:56

Páteční analýza redaktora F1 TV Lawrenca Barretta. Podle jeho propočtů je vepředu McLaren s mikroskopickým náskokem před Ferrari.

Quali and Race Simulation Pace per Lawrence Barreto from formula1.com
byu/AlienSomewhere informula1

včera 16:43

McLaren zveřejnil oficiální stanovisko, ve kterém vysvětlil, co se přesně stalo s jeho zadním křídlem: „I když naše zadní křídlo splňuje pravidla a prochází všemi kontrolami flexibility FIA, McLaren se proaktivně nabídl, že po rozhovorech s FIA udělá na zadním křídle jisté drobné úpravy. Očekáváme však, že FIA bude mít podobné rozhovory i s ostatními týmy ohledně toho, zda jejich zadní křídla splňují pravidla.“

Německý AMuS píše, že štěrbina v zadním křídle se během jízdy zvětšuje také na monopostu Ferrari.

včera 16:43

Lewis Hamilton jen dvakrát ve své kariéře prohrál interní kvalifikační souboj s kolegou. Stalo se to v roce 2014 proti Nicu Rosbergovi a stane se to letos proti Georgeovi Russellovi.

včera 16:43

Vypadá to, že vylepšené podlaze Mercedesu odzvonilo. Tým ji původně představil v Belgii a snažil se ji až dosud zapracovat do své koncepce. Podle Tota Wolffa však monopost trpěl stále stejnými problémy s vyvážením, proto do Austinu přiveze zcela novou podlahu.