logo F1zpravy.czF1online.sk

Takto vypadá nové lakování Red Bullu živě

4. července 2024, 21:45

Red Bull před garáží představil speciální fanouškovské lakování na VC Velké Británie.

Další rychlé zprávy

dnes 18:20

Závod zřejmě sledoval i Sebastian Vettel. Hned po závodě na sociálních sítích gratuloval Lewisovi Hamiltonovi.

dnes 18:19

Hamilton by čistě teoreticky mohl vyhrát po deváté v kariéře i VC Maďarska! Závod v Budapešti je na programu za dva týdny.

dnes 18:19

Nico Hülkenberg za poslední dvě velké ceny získal 16 mistrovských bodů. Sergio Pérez za posledních šest závodů dokázal nahromadit jen 15 bodů.

dnes 18:19

Hamilton překonal dnešním vítězstvím rekord Kimiho Räikkönena a stal se jezdcem s největším časovým rozpětím mezi vítězstvími. Od jeho prvního vítězství uplynulo 17 let a 27 dní.

Brit je zároveň jediným jezdcem, který dokázal vyhrát závod po odjetí 300 velkých cen.

dnes 18:19

Lewisovi Hamiltonovi v parc fermé negratuloval jen jeho táta, ale i máma.

dnes 18:18

V závěru jsme viděli menší souboj mezi Carlosem Sainzem a Sergiem Pérezem o nejrychlejší kolo závodu. Jak to dopadlo?

Sainz: 1:28,293
Pérez: 1:29,707

K této statistice přidejme i nejrychlejší kolo Alexe Albona, které dokončil spolu se šachovnicovou vlajkou: 1:29,718 (na mediumkách).

dnes 18:18

Hamilton říká Norrisovi: „Zůstal jsi venku příliš dlouho o to jedno kolo.“

Norris: „Mluv mi o tom…“

Hamilton: „Byl jsi na softech?“

Norris: „Ano. Zničily se.“

dnes 18:17

Ještě nikomu v historii F1 se nepodařilo vyhrát jednu velkou cenu devětkrát. Teprve nyní Lewisovi Hamiltonovi doma ve Velké Británii.

dnes 13:42

Sergia Péreze dnes čeká start z boxové uličky. Red Bull se rozhodl alespoň nějak zužitkovat fakt, že měl startovat devatenáctý, a nasadil mu nové komponenty pohonné jednotky: spalovací motor, baterii, řídící jednotku elektroniky a výfukový systém.

Porušil tím pravidla parc fermé a v případě spalovacího motoru, baterie a řídící jednotky překročil i povolenou alokaci na tuto sezónu.

dnes 13:41

Počasí v Silverstonu je tak špatné, že závod Porsche dokonce musel být přerušen. Na trati je pro obrovské množství vody a červená vlajka.

dnes 13:41

Lando Norris dnes přijel na okruh v takovém krásném stříbrném Shelby Cobra.

dnes 13:41

Kde v boji o pole position získal George Russell a kde byl silnější Lewis Hamilton? Toto video nám prozradí víc.

včera 22:08

Po závodě byl nejlepší trojici a svým krajanům gratulovat sir Jackie Stewart, který byl účastníkem na VC Jihoafrické republiky 1968. Tehdy jsme naposledy viděli čistě britskou trojici v čele startovního roštu. Stewart tehdy ovládl kvalifikaci s Jimem Clarkem a Grahamem Hillem.

včera 22:07

Hamilton už pomalu bude muset odpovídat na otázky, zda nelituje přestupu do Ferrari. Po pole position Mercedesu, obsazení první řady, sedmém a jedenáctém místě Ferrari se reportérka na tiskové konferenci zeptala sedminásobného šampiona, zda by si vybral Ferrari, i kdyby na konci minulé sezóny měl tak dobré auto jako dnes.

Lewis Hamilton však neměl velkou náladu na takové škádlení a rezolutně prohlásil: „Ano.“

včera 22:07

Mezi Lewisem Hamiltonem a Landem Norrisem to bylo velmi těsné, ale v případě Georgea Russella o žádný fotofiniš nešlo.

včera 19:04

Lance Stroll dostal druhé jezdecké napomenutí v sezóně za opuštění boxů během červené vlajky. FIA však vzala v úvahu i polehčující okolnost, podle které zasvítilo červené světlo na konci boxů jen o 0,8 sekundy dříve, než kolem projel Lance Stroll.

Kanaďan dostal nejméně přísnou penalizaci za takový přestupek i vzhledem k tomu, že nic svým jednáním nezískal, a kdyby se pokusil zabrzdit, zřejmě by stejně zastavil až za čarou. Trať byla totiž na daném úseku mokrá a Stroll měl obuté sliky.

Další zprávy