logo F1zpravy.czF1online.sk

McLaren už se svým tradičním motorhomem

4. července 2024, 14:06

McLarenu se podařilo opravit poškozený motorhome ze Španělska. V Rakousku si musel pronajmout dočasný, ale v Silverstonu už bude kuchyně „v plné zbroji“.

Další rychlé zprávy

včera 22:08

Po závodě byl nejlepší trojici a svým krajanům gratulovat sir Jackie Stewart, který byl účastníkem na VC Jihoafrické republiky 1968. Tehdy jsme naposledy viděli čistě britskou trojici v čele startovního roštu. Stewart tehdy ovládl kvalifikaci s Jimem Clarkem a Grahamem Hillem.

včera 22:07

Hamilton už pomalu bude muset odpovídat na otázky, zda nelituje přestupu do Ferrari. Po pole position Mercedesu, obsazení první řady, sedmém a jedenáctém místě Ferrari se reportérka na tiskové konferenci zeptala sedminásobného šampiona, zda by si vybral Ferrari, i kdyby na konci minulé sezóny měl tak dobré auto jako dnes.

Lewis Hamilton však neměl velkou náladu na takové škádlení a rezolutně prohlásil: „Ano.“

včera 22:07

Mezi Lewisem Hamiltonem a Landem Norrisem to bylo velmi těsné, ale v případě Georgea Russella o žádný fotofiniš nešlo.

včera 19:04

Lance Stroll dostal druhé jezdecké napomenutí v sezóně za opuštění boxů během červené vlajky. FIA však vzala v úvahu i polehčující okolnost, podle které zasvítilo červené světlo na konci boxů jen o 0,8 sekundy dříve, než kolem projel Lance Stroll.

Kanaďan dostal nejméně přísnou penalizaci za takový přestupek i vzhledem k tomu, že nic svým jednáním nezískal, a kdyby se pokusil zabrzdit, zřejmě by stejně zastavil až za čarou. Trať byla totiž na daném úseku mokrá a Stroll měl obuté sliky.

včera 19:03

Komisaři v případě Fernanda Alonsa netrestali. Maršálové skutečně podle definice FIA „pracovali na monopostu“ tím, že auto nadzvedli a přesunuli jej na jiné místo. FIA však konstatuje, že v případě červené vlajky je to běžná praxe a během ní pravidla nic takového nezakazují.

Vzhledem k tomu, že mechanici nikoho neomezili a ani pro svého jezdce tímto nezískali výhodu, se komisaři rozhodli netrestat.

včera 19:03

Logan Sargeant již absolvoval 33 kvalifikací. Ani jednou nedokázal porazit svého kolegu Alexe Albona, ale kupodivu až sedmkrát zdolal Sergia Péreze v mistrovském Red Bullu.

včera 18:11

Přehled nejlepších kvalifikačních sektorů: V první části trati létal Nico Hülkenberg, druhý a třetí sektor patřil Georgeovi Russellovi.

včera 18:10

Podle italského insidera Giuliana Duchessy měl Max Verstappen ztratit 15 bodů přítlaku.

Fanoušci Red Bullu si však mohou vydechnout: Tým má na skladě i novou podlahu identické specifikace, díky čemuž Nizozemci nehrozí start z parc fermé. Potvrdil to Christian Horner.

včera 18:10

Toto Wolff je v sedmém nebi. Po kvalifikaci hlásí: „Zní to neuvěřitelně. Zmínil jste vítězství v Rakousku a nyní jsme obsadili celou první řadu!“

včera 18:10

Max Verstappen, George Russell a Lando Norris mají na posledních čtyřech velkých cenách totožný kvalifikační průměr 2,25.

Jak je na tom Sergio Pérez? Nelichotivých 12,75.

včera 18:10

Lance Stroll půjde ke komisařům za to, že opustil boxovou uličku ve chvíli, kdy už na jejím konci svítilo červené světlo; po nehodě Sergia Péreze.

Fernando Alonso, resp. jeho tým, by zase mohl mít problémy. Mechanici měli pracovat na monopostu ve chvíli, kdy se nacházel v rychlém pruhu. Zřejmě tehdy, když všichni čekali seřazeni na konci boxů.

včera 18:09

Andrea Kimi Antonelli získal svůj první triumf ve Formuli 2. Dnešní sprintový závod přitom byl náročným testem pro celé startovní pole. Kvůli hustému dešti musel být dokonce přerušen, ale nakonec vše ovládl Antonelli, který v Silverstonu ještě nikdy nezávodil. Na vodě už vůbec ne.

Toto Wolff na Antonelliho adresu uvedl už v pátek: „Musíte plavat. Nejlepší se dokáží vypořádat s drobnohledem veřejnosti i s tlakem. Ten bude už jen větší.“

Druhý Zane Maloney ztratil 8,6 vteřiny a třetí místo obsadil Gabriel Bortoleto. Romanu Staněkovi se podařilo probojovat z posledního místa až na bodované osmé!

včera 14:39

Daniel Ricciardo dostal jezdecké napomenutí za mávání autem v boxech. Australan připustil, že to „nevypadalo dobře“ a ujistil komisaře, že v budoucnu už nic takového neudělá.

Během výslechu se ukázalo, že tým přikázal Ricciardovi cestou do boxů zahřívat pneumatiky. On se rozhodl to dělat přímo v uličce.

Pro Ricciarda je to první jezdecké napomenutí v sezóně.

včera 14:22

Nadržuje se ve Formuli 1 britským jezdcům? Max Verstappen cítí, že na piloty z Velké Británie se hledí trochu jinak. „Okolo 80 až 85 procent médií v F1 je anglických, takže je zde tato dominantní síla. V podvědomí by většina byla raději, kdyby se dařilo jezdci jejich národnosti a v případě nehody je přirozené, že budou držet stranu svému krajanovi.“

Televize si však do přímých přenosů volají i experty z řad bývalých jezdců, ačkoli je pravda, že mezi nimi není mnoho zástupců z jiných zemí. „Většina bývalých jezdců je také britská, takže je to poněkud jednostranné,“ říká Nizozemec.

včera 14:22

Za toto nepochopitelné mávání s monopostem v boxové uličce má jít Daniel Ricciardo před komisaře.

View post on imgur.com

včera 10:32

V Silverstone stále prší, což komplikuje sobotní jízdy. Sprintový závod Formule 3 už měl být v plném proudu, ale zatím byl start odložen na 10:30.

Další zprávy