logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton bodoval už ve 300. závodě

1. července 2024, 08:40

Lewis Hamilton bodoval ve svém 300. závodě v kariéře. Brit však přepisuje už jen svůj vlastní rekord. Druhý Fernando Alonso odjel „jen“ 257 bodovaných závodů.

Další rychlé zprávy

dnes 00:49

Tým Red Bull dnes představí speciální lakování na britskou GP v Silverstone. Na internetu se už objevily obrázky, ale nic není oficiální.

Most likely RBR livery. They held a fan competition for the Silverstone livery and this was the only one with red on it (they are teasing this on social media)
byu/musicallunatic informula1

dnes 00:46

Novinář Tom Clarkson: “Manažer Daniela Ricciarda mi řekl, že nedostali od Red Bullu žádnou zprávu, že by měl urychleně zlepšit své výkony.”

dnes 00:43

Novinář Ben Hunt popisuje náladu Landa Norrise po skončení závodu v Rakousku. “Norris zůstával klidný, jako kdyby byl z oceli, když nahlas cumlal lízátko a procházel si zprávy na mobilu. Nebyl to zbitý muž, který by se litoval za svou chybu, ale někdo úplně jiný plný duševní síly.”

[Ben Hunt] (Autosport): “Norris was calm but there was a steeliness about him and as he sucked hard on the sweet and flicked through the messages on his phone; this was not a beaten man ruing his error but someone different, oozing with mental fortitude.”
byu/Celebrating2theMax informula1

dnes 00:38

Valtteri Bottas odhalil program zápasů hokejového klubu Montreal Canadiens v nové sezóně.

dnes 00:36

Portál Motorsport.com tvrdí, že Mercedes bude mít od příští sezóny nového oficiálního dodavatele oblečení. Stane se jím společnost Adidas.

včera 17:13

Reportér BBC Andrew Benson už tradičně odpovídal na fanouškovské otázky po GP Rakouska. Jeden z nich se zeptal, zda by Esteban Ocon mohl skončit v Mercedesu. Známý reportér odpověděl: “Ne. Ocon má čistě manažerský vztah s vedením Mercedesu, ale jako o pilotovi týmu se o něm neuvažuje už deset let. Mercedes má jasno: buď přiláká Verstappena, nebo bude v příštím roce po boku George Russella mladý Andrea Kimi Antonelli. Ocon zřejmě zamíří do Haasu, Sauberu/Audi nebo Williamsu. Jako první se však zřejmě musí rozhodnout Sainz, až po něm se spustí přestupové domino. Valtteri Bottas má také šanci na sedačku v těchto týmech – stejně tak v Alpine.”

včera 17:05

Helmut Marko pro německý BILD: “Liamovi Lawsonovi něco nabídneme, závodní sedačku.”

včera 17:03

Jack Doohan odjede první volný trénink v Silverstone. V kokpitu nahradí Pierra Gaslyho.

včera 11:52

Po vyjádřeních Helmuta Marka se v Rakousku ve velkém diskutovalo o budoucnosti Daniela Ricciarda, kterého by prý už po letní přestávce mohl nahradit Liam Lawson. Reportér F1 TV Lawrence Barretto však má jiné informace. „Podle mých zdrojů není Ricciardo pod tlakem a hrozbou, že ztratí své místo uprostřed sezóny. Dostane čas, aby dokázal, že umí být konzistentně rychlý.“

včera 11:45

Williams představil na svůj domácí závodspeciální lakování. Dominuje mu britská vlajka, kterou tvoří jména 1005 zaměstnanců týmu.

včera 10:03

Portál F1.com informuje, že Alpine přivedl další cenné posily na své technické oddělení. Michael Broadhurst se stal hlavním aerodynamikem, Vin Dhanani šéfem pro výkonnost monopostu a Jacopo Fantoni zástupcem šéfinženýra.

1. července 2024, 16:46

McLaren přišel o svou stoprocentní statistiku. Před vypadnutím Landa Norrise byl posledním týmem, který odjel všechna závodní kola této sezóny. Nyní mu už sedm kol chybí, ale stále se drží na první příčce.

1. července 2024, 16:45

Williams oznámil, že v prvním pátečním tréninku na VC Velké Británie nasadí argentinského jezdce F2 Franca Colapinta, který v letošním ročníku juniorského šampionátu obsadil tři pódia a momentálně je na páté příčce průběžného pořadí.

V kokpitu nahradí Logana Sargeanta.

1. července 2024, 16:45

Lewis Hamilton bude mít na domácím závodě speciální žluto-bílou kšiltovku se zeleným logem Mercedesu. George Russell vsadí na modrou barvu.

Lewis Hamilton’s epecial edition cap for his home race
byu/Driver9211 informula1

1. července 2024, 09:40

Toto vypadá jako přes kopírák. Max Verstappen na VC Itálie 2018 vytlačoval Valtteriho Bottase téměř přesně stejně, jako v neděli Landa Norrise. I tehdy došlo ke kolizi.

1. července 2024, 09:39

Max Verstappen po kolizi s Landem Norrisem obul měkkou směs, na které byl nejrychlejší na trati. Nizozemec měl ve svých rukou bod za nejrychlejší kolo, dokud se Fernando Alonso vzadu nerozhodl zabavit. Španěl zajel čas 1:07,694 a Verstappena překonal o 0,025 sekundy.

Jelikož Alonso neskončil v nejlepší desítce, extra bod za nejrychlejší kolo nedostal nikdo.

Další zprávy