logo F1zpravy.czF1online.sk

24-hodinovka ve Spa: Rossi trefil Rosiho

30. června 2024, 18:09

Pro Valentina Rossiho je to už druhá kolize v závodě. Tentokrát Rossi trefil Rosiho.

Další rychlé zprávy

dnes 17:13

Reportér BBC Andrew Benson už tradičně odpovídal na fanouškovské otázky po GP Rakouska. Jeden z nich se zeptal, zda by Esteban Ocon mohl skončit v Mercedesu. Známý reportér odpověděl: “Ne. Ocon má čistě manažerský vztah s vedením Mercedesu, ale jako o pilotovi týmu se o něm neuvažuje už deset let. Mercedes má jasno: buď přiláká Verstappena, nebo bude v příštím roce po boku George Russella mladý Andrea Kimi Antonelli. Ocon zřejmě zamíří do Haasu, Sauberu/Audi nebo Williamsu. Jako první se však zřejmě musí rozhodnout Sainz, až po něm se spustí přestupové domino. Valtteri Bottas má také šanci na sedačku v těchto týmech – stejně tak v Alpine.”

dnes 17:05

Helmut Marko pro německý BILD: “Liamovi Lawsonovi něco nabídneme, závodní sedačku.”

dnes 17:03

Jack Doohan odjede první volný trénink v Silverstone. V kokpitu nahradí Pierra Gaslyho.

dnes 11:52

Po vyjádřeních Helmuta Marka se v Rakousku ve velkém diskutovalo o budoucnosti Daniela Ricciarda, kterého by prý už po letní přestávce mohl nahradit Liam Lawson. Reportér F1 TV Lawrence Barretto však má jiné informace. „Podle mých zdrojů není Ricciardo pod tlakem a hrozbou, že ztratí své místo uprostřed sezóny. Dostane čas, aby dokázal, že umí být konzistentně rychlý.“

dnes 11:45

Williams představil na svůj domácí závodspeciální lakování. Dominuje mu britská vlajka, kterou tvoří jména 1005 zaměstnanců týmu.

dnes 10:03

Portál F1.com informuje, že Alpine přivedl další cenné posily na své technické oddělení. Michael Broadhurst se stal hlavním aerodynamikem, Vin Dhanani šéfem pro výkonnost monopostu a Jacopo Fantoni zástupcem šéfinženýra.

včera 16:46

McLaren přišel o svou stoprocentní statistiku. Před vypadnutím Landa Norrise byl posledním týmem, který odjel všechna závodní kola této sezóny. Nyní mu už sedm kol chybí, ale stále se drží na první příčce.

včera 16:45

Williams oznámil, že v prvním pátečním tréninku na VC Velké Británie nasadí argentinského jezdce F2 Franca Colapinta, který v letošním ročníku juniorského šampionátu obsadil tři pódia a momentálně je na páté příčce průběžného pořadí.

V kokpitu nahradí Logana Sargeanta.

včera 16:45

Lewis Hamilton bude mít na domácím závodě speciální žluto-bílou kšiltovku se zeleným logem Mercedesu. George Russell vsadí na modrou barvu.

Lewis Hamilton’s epecial edition cap for his home race
byu/Driver9211 informula1

včera 09:40

Toto vypadá jako přes kopírák. Max Verstappen na VC Itálie 2018 vytlačoval Valtteriho Bottase téměř přesně stejně, jako v neděli Landa Norrise. I tehdy došlo ke kolizi.

včera 09:39

Max Verstappen po kolizi s Landem Norrisem obul měkkou směs, na které byl nejrychlejší na trati. Nizozemec měl ve svých rukou bod za nejrychlejší kolo, dokud se Fernando Alonso vzadu nerozhodl zabavit. Španěl zajel čas 1:07,694 a Verstappena překonal o 0,025 sekundy.

Jelikož Alonso neskončil v nejlepší desítce, extra bod za nejrychlejší kolo nedostal nikdo.

včera 08:41

Will Buxton před závodem prozradil, o čem jsou drby z padoku: Po letní přestávce by měl Daniela Ricciarda nahradit Liam Lawson. Australan má proto jednat s Williamsem o druhou sedačku vedle Alexe Albona.

O víkendu se také spekulovalo, že Williamsu už dochází trpělivost se Sainzem, který si stále nevybral, a tak James Vowles rozběhl jednání s dalšími.

včera 08:40

Možná jste i vy hledali Lewise Hamiltona na společné oslavné fotce Mercedesu. Naleznete ho však na pravé straně, kde byl spolu s rodinou Nikiho Laudy.

včera 08:40

Přesně pro toto je defekt zadní pneumatiky tak nebezpečný. Landovi Norrisovi běhoun zničil difuzor, deflektory i podlahu. Není divu, že v závodě už nepokračoval. Defekt přední pneumatiky nadělá menší škody.

Slow mo of Lando’s car after the collision
byu/Able_Tailor_6983 informula1

včera 08:40

George Russell rozjel oslavy už v letadle, ve kterém s ním letěl i Fernando Alonso.

View post on imgur.com

včera 08:40

Lewis Hamilton bodoval ve svém 300. závodě v kariéře. Brit však přepisuje už jen svůj vlastní rekord. Druhý Fernando Alonso odjel „jen“ 257 bodovaných závodů.

Další zprávy