logo F1zpravy.czF1online.sk

Sprint na VC Rakouska v jednom obrázku

29. června 2024, 12:47

Sprint na VC Rakouska v jednom obrázku.

This might be the Battle of the Year
byu/FreeHongKong2019612 informula1

Další rychlé zprávy

včera 16:46

McLaren přišel o svou stoprocentní statistiku. Před vypadnutím Landa Norrise byl posledním týmem, který odjel všechna závodní kola této sezóny. Nyní mu už sedm kol chybí, ale stále se drží na první příčce.

včera 16:45

Williams oznámil, že v prvním pátečním tréninku na VC Velké Británie nasadí argentinského jezdce F2 Franca Colapinta, který v letošním ročníku juniorského šampionátu obsadil tři pódia a momentálně je na páté příčce průběžného pořadí.

V kokpitu nahradí Logana Sargeanta.

včera 16:45

Lewis Hamilton bude mít na domácím závodě speciální žluto-bílou kšiltovku se zeleným logem Mercedesu. George Russell vsadí na modrou barvu.

Lewis Hamilton’s epecial edition cap for his home race
byu/Driver9211 informula1

včera 09:40

Toto vypadá jako přes kopírák. Max Verstappen na VC Itálie 2018 vytlačoval Valtteriho Bottase téměř přesně stejně, jako v neděli Landa Norrise. I tehdy došlo ke kolizi.

včera 09:39

Max Verstappen po kolizi s Landem Norrisem obul měkkou směs, na které byl nejrychlejší na trati. Nizozemec měl ve svých rukou bod za nejrychlejší kolo, dokud se Fernando Alonso vzadu nerozhodl zabavit. Španěl zajel čas 1:07,694 a Verstappena překonal o 0,025 sekundy.

Jelikož Alonso neskončil v nejlepší desítce, extra bod za nejrychlejší kolo nedostal nikdo.

včera 08:41

Will Buxton před závodem prozradil, o čem jsou drby z padoku: Po letní přestávce by měl Daniela Ricciarda nahradit Liam Lawson. Australan má proto jednat s Williamsem o druhou sedačku vedle Alexe Albona.

O víkendu se také spekulovalo, že Williamsu už dochází trpělivost se Sainzem, který si stále nevybral, a tak James Vowles rozběhl jednání s dalšími.

včera 08:40

Možná jste i vy hledali Lewise Hamiltona na společné oslavné fotce Mercedesu. Naleznete ho však na pravé straně, kde byl spolu s rodinou Nikiho Laudy.

včera 08:40

Přesně pro toto je defekt zadní pneumatiky tak nebezpečný. Landovi Norrisovi běhoun zničil difuzor, deflektory i podlahu. Není divu, že v závodě už nepokračoval. Defekt přední pneumatiky nadělá menší škody.

Slow mo of Lando’s car after the collision
byu/Able_Tailor_6983 informula1

včera 08:40

George Russell rozjel oslavy už v letadle, ve kterém s ním letěl i Fernando Alonso.

View post on imgur.com

včera 08:40

Lewis Hamilton bodoval ve svém 300. závodě v kariéře. Brit však přepisuje už jen svůj vlastní rekord. Druhý Fernando Alonso odjel „jen“ 257 bodovaných závodů.

30. června 2024, 21:35

Max Verstappen dostal po závodě trochu netradiční otázku.

– Nemohl jsi ho nechat jít? Vždyť vedeš v průběžném pořadí šampionátu.
– Mohl jsem i zůstat doma. Jsem tady, abych vyhrával, a ne, abych sbíral druhá místa. Když bojujete o vítězství, proč o něj nemůžete bojovat tvrdě?

30. června 2024, 21:35

Nejrychlejší zastávky v boxech na VC Rakouska předvedlo Ferrari, které má dokonce pitstopový double. Red Bull se Sergiem Pérezem skončil třetí.

I mistr tesař se však občas utne. Zastávka Maxe Verstappena trvala 6,59 sekundy a v podstatě vymazala celý Nizozemcův náskok před Landem Norrisem.

30. června 2024, 19:28

Hans Zimmer si Velkou cenu Rakouska naplno užil. Génius hudebního světa nejprve prozradil, že bude komponovat hudbu k novému filmu s Bradem Pittem, na kterém pracuje i Lewis Hamilton. Potom zahrál rakouskou hymnu a nakonec předával ceny na pódiu. A co šampaňské? Takhle se z něj těšil!

30. června 2024, 19:27

V bočnici Sergia Péreze byla nakonec taková obrovská díra. V tom případě se ani nedivíme, že tak zaostal za Maxem Verstappenem.

30. června 2024, 19:27

Strategický přehled Velké ceny Rakouska: Viděli jsme 45 zastávek v boxech. Nejdelší stint na tvrdé sadě zajel Daniel Ricciardo (34 kol), na středně tvrdé Pierre Gasly (29 kol) a na softech Max Verstappen, kterému do konce chybělo sedm kol.

30. června 2024, 18:13

Andrea Stella vyzývá FIA, aby v takových případech udělovala i přísnější tresty. „Pokud to nebude řešit, tak se to vrátí. Dnes se to vrátilo proto, že to v minulosti nebylo pořádně řešeno při některých soubojích [Maxa] s Lewisem, které měly být penalizovány přísněji.“

„Máme velký respekt před Red Bullem, máme velký respekt před Maxem. Toto [v Red Bullu] nepotřebují dělat. Toto je cesta, jak si zničit reputaci. Proč by to dělali?“ ptá se šéf McLarenu.

Další zprávy