logo F1zpravy.czF1online.sk

Nepřítelem Landa Norrise jsou starty po zisku pole position

26. června 2024, 13:23

Lando Norris dosud čtyřikrát startoval z prvního místa: dvakrát ve velké ceně, dvakrát ve sprintu. Zajímavostí je, že ani jednou se mu nepodařilo udržet si první místo i po prvním kole.

Na VC Ruska 2021 jej na startu předjel Carlos Sainz, loni ve sprintu na VC Brazílie Max Verstappen. Letos na celé čáře zbabral start v šanghajském sprintu a o víkendu přes sebe pustil George Russella.

Další rychlé zprávy

dnes 13:25

I když to na televizi Sky nikdo nepředpověděl a Martin Brundle to označil za „tvrdé závodění“ a „charakter zatáčky“, dostal Nico Hülkenberg desetisekundový trest a dva trestné body za vytlačení Fernanda Alonsa z trati.

dnes 13:19

V Rakousku se činil i Charles Leclerc. Monacký závodník v prvním kole takto vyškolil Sergia Péreze, který zažívá další hororový den.

dnes 12:53

Shrnutí situace v Red Bullu v jednom obrázku. Jos Verstappen dnes pro německou Sky potvrdil, že Toto Wolff se snaží přesvědčit jeho syna, aby se připojil ke stáji z Brackley. Podle Jose není vyloučeno, že Max nakonec přestoupí.

dnes 12:51

Toto byl rozhodně jeden z nejkrásnějších soubojů v dosavadním průběhu sezóny. Trojsouboj mezi Verstappenem, Norrisem a Piastrim.

 

dnes 12:47

Sprint na VC Rakouska v jednom obrázku.

This might be the Battle of the Year
byu/FreeHongKong2019612 informula1

dnes 10:38

Alex Albon odstartuje do sprintu, podobně jako do Velké ceny Španělska, z boxů. Z poslední řady by stejně mnoho nezmohl, Williams tak raději změní nastavení a připraví se na kvalifikaci.

dnes 10:36

Fernando Alonso nepostoupil do třetí části sprintové kvalifikace. Z auta „vyždímal maximum“. „Bohužel to nestačilo k postupu do Q3, ale uvidíme v sobotu.“

Mohlo by se dnes Španělovi podařit bodovat? „To si nemyslím, boduje jen nejlepší osmička. V sobotu nemáme o co bojovat, ale pro první stint závodu to budou cenné informace. Čeká nás jen 24 kol, takže něco se z nich naučíme.“

dnes 10:12

David Coulthard způsobil Loganovi Sargeantovi několik nepříjemných okamžiků. Skotský závodník procházel parkovištěm v reportáži pro Viaplay a všiml si, jak jeden Mercedes narazil při parkování do sloupku na parkovišti. Coulthard následně ironicky poznamenal, že je to dílo Logana Sargeanta.

Záběr obletěl internet se sprškou posměchu na adresu amerického závodníka. Pravdou však je, že takto nezaparkoval Sargeant, ale Alex Albon.

„Alex zaparkoval jako idiot a já jsem zaparkoval perfektně, ale já jsem dostal *** za to, že on na parkovišti narazil do sloupku,“ řekl Sargeant.

Bránil se i Albon. „Žádný sloupek jsem netrefil, vůbec jsem se ho nedotkl. Televizní kamera to však zachytila pod takovým úhlem, že to tak vypadalo.“

Alex and Logan talking about the badly parked car that DC blamed on Logan

 

dnes 09:24

Wolff a Horner si sice přes média posílají vzkazy, ale když se včera setkali v padoku, viděli jsme je oba vysmáté a ve velmi dobré náladě.

Christian Horner and Toto Wolff today before Sprint Qualifying
byu/FewCollar227 informula1

dnes 09:24

Jos Verstappen na svých sociálních sítích posílá vzkaz: „Moje babička zvykla říkat: Ostatním o sobě nikdy moc neříkej. Nezapomeň, že když jde o závist, slepí začínají vidět, hluší slyšet a němí mluvit.“

dnes 09:23

Pokud bychom čistě papírově brali v úvahu počet vylepšení, která týmy přinesly na velké ceny a uvedly je v seznamu vylepšení FIA, tak suverénně nejvíce se činí v Aston Martinu. Britský tým přinesl již 21 nových komponentů.

Druhá příčka patří Ferrari (15), za ním následují Racing Bulls (14) a McLaren (11).

PERFORMANCE UPGRADES – Austria Update
byu/FewCollar227 informula1

dnes 09:23

Max Verstappen má už na kontě více sprintových pole positions než celý zbytek startovního pole dohromady. Holanďan si v sobotu vybojoval už osmou, přičemž ostatní jich mají celkem jen sedm (2x Norris, 1x Hamilton, Bottas, Magnussen, Leclerc, Piastri).

včera 21:11

Ve kterých úsecích získával Red Bull a kde McLaren? Zdá se, že na konci rovinek a při brzdění měl lepší tempo Red Bull. McLaren měl zase výhodu z hlediska trakce a akcelerace ze zatáček.

včera 21:11

Alex Albon vypadl už v první části kvalifikace. „Nedokázal jsem poskládat dohromady třetí a čtvrtou zatáčku. Trápil jsem se s vyvážením a nedařilo se mi dostat auto kolem zatáčky. Snažil jsem si hrát s jezdeckým stylem i různými nástroji, ale nefungovalo to.“

„Ve sprintové kvalifikaci s jedním pokusem mi to nevyšlo. Lituji, že jsem mezi prvním tréninkem a kvalifikací nešel do většího extrému při změnách nastavení, ale nějaké změny uděláme a zítra se z toho pokusíme vyždímat více,“ slíbil pilot Williamsu, který bude moci měnit parametry na monopostu po otevření parc fermé, a sice mezi sprintem a řádnou kvalifikací.

včera 21:10

Přehled zbývajících pneumatik po pátku ve Spielbergu: Lewis Hamilton v tréninku nenasadil žádnou měkkou sadu, takže o jednu má víc než jezdci kolem něj.

včera 21:10

Opět zde máme tradiční vizualizaci toho, jak těsně to dopadlo v kvalifikaci. Max Verstappen měl před Landem Norrisem výhodu více než jedné délky vozidla.

Další zprávy