logo F1zpravy.czF1online.sk

Jeden ze zaměstnanců McLarenu byl převezen do nemocnice

22. června 2024, 17:46

Jeden ze zaměstnanců McLarenu byl po požáru z preventivních důvodů převezen do nemocnice.

Další rychlé zprávy

dnes 19:28

Hans Zimmer si Velkou cenu Rakouska naplno užil. Génius hudebního světa nejprve prozradil, že bude komponovat hudbu k novému filmu s Bradem Pittem, na kterém pracuje i Lewis Hamilton. Potom zahrál rakouskou hymnu a nakonec předával ceny na pódiu. A co šampaňské? Takhle se z něj těšil!

dnes 19:27

V bočnici Sergia Péreze byla nakonec taková obrovská díra. V tom případě se ani nedivíme, že tak zaostal za Maxem Verstappenem.

dnes 19:27

Strategický přehled Velké ceny Rakouska: Viděli jsme 45 zastávek v boxech. Nejdelší stint na tvrdé sadě zajel Daniel Ricciardo (34 kol), na středně tvrdé Pierre Gasly (29 kol) a na softech Max Verstappen, kterému do konce chybělo sedm kol.

dnes 18:13

Andrea Stella vyzývá FIA, aby v takových případech udělovala i přísnější tresty. „Pokud to nebude řešit, tak se to vrátí. Dnes se to vrátilo proto, že to v minulosti nebylo pořádně řešeno při některých soubojích [Maxa] s Lewisem, které měly být penalizovány přísněji.“

„Máme velký respekt před Red Bullem, máme velký respekt před Maxem. Toto [v Red Bullu] nepotřebují dělat. Toto je cesta, jak si zničit reputaci. Proč by to dělali?“ ptá se šéf McLarenu.

dnes 18:12

Tota Wolffa po kolizi Maxe Verstappena a Landa Norrise zaplavily emoce a hned Georgi Russellovi ve vysílačce hlásil novinky z trati. „Pak mi Toto zaručel do vysílačky [že to můžu vyhrát], a já jsem téměř havaroval!“ rozesmál se.

dnes 18:12

Lando Norris měl při souboji s Maxem Verstappenem pocit, že už je trochu zoufalý. „Třikrát udělal věc, která mohla způsobit nehodu. Bylo to trochu bezohledné, z jeho strany až trochu zoufalé.“

„Má na kontě spoustu vítězství, ale byl trochu zoufalý při tom, jak se snažil mě nenechat projet, a to jsem věděl, že bude agresivní. Zničil mi závod i auto. Ty nejlepší komponenty nyní směřují do koše. Tyto součástky budeme potřebovat i o týden,“ vysvětlil své zklamání. „Nejde jen o následky na trati, ale i co si přeneseme do Silverstone a jaký tam budeme mít handicap. Čekal jsem od něj víc.“

dnes 18:11

Komisaři udělili Maxi Verstappenovi desetisekundový trest a dva trestné body. Nizozemci připsali „převážnou“ část viny za způsobení kolize.

„Max Verstappen se blížil ke třetí zatáčce s Landem Norrisem na jeho levé straně. Před tím, než zatočil, pilot auta 1 se posunul doleva, čímž způsobil kolizi s Landem Norrisem,“ vysvětlila FIA. „Komisaři rozhodli, že Max Verstappen nese převážnou část viny, proto v souladu s precedenty udělují výše zmíněnou penalizaci.“

dnes 18:10

Norris to má nakonec v suchu. Jelikož je ve výsledcích uváděn jako „klasifikován“, pětisekundový trest mu byl připočítán k jeho výslednému času. Měl však obrovské štěstí. Kdyby zajel o jedno kolo méně, byl by neklasifikován a za týden by dostal penalizaci.

dnes 18:10

Toto Wolff se ve vysílačce vícekrát ozval Georgi Russellovi. I po kolizi Landa Norrise a Maxe Verstappena. „To byla jedna z nejhloupějších věcí, jakou jsem kdy udělal. Nedíval jsem se, kde se nacházel na trati. Tvrdě brzdil z rychlosti 320 km/h, když jsem mu řekl, že ti dva kolidovali. Budu se muset nad tím zamyslet.“

dnes 18:09

Verstappen s trestem nebyl spokojen. Když se po šachovnicové vlajce dozvěděl, že komisaři z nehody obviňují jeho, dost se rozzlobil. „Samozřejmě. Jistě. To je směšné. Nemůžete útočit zleva-zprava. Co chcete, abych dělal?“

Christian Horner poznamenal, že se Norris nechoval dobře.

dnes 18:09

Nezapomeňme, že Lando Norris dnes dostal pětisekundový trest. Odpykal si ho? Svůj monopost v boxech odstavil a v závodě nepokračoval.

McLaren bude doufat, že podle pravidel si trest odpykal a v Silverstone nepřijde na startu o tři příčky. To by bylo dost nepříjemné…

Budeme čekat na vyjádření FIA.

dnes 18:09

Vítěznou trofej si z Rakouska odnáší George Russell! Dnes měl tak široký úsměv.

dnes 18:09

Pro Valentina Rossiho je to už druhá kolize v závodě. Tentokrát Rossi trefil Rosiho.

dnes 18:09

Sergio Pérez měl dobrou první část sezóny, což Christian Horner velmi rád a velmi často připomíná; nějak přece to prodloužení kontraktu je třeba zdůvodnit.

Čísla však ukazují, že i přes tu zdařilou fázi brzy přepíše negativní rekord v Red Bullu a stane se jezdcem, který byl ve srovnání s Maxem Verstappenem ze všech nejslabší. V tuto chvíli na svého kolegu ztrácí v průměru 0,629 sekundy. Hůře na tom byl jen Alex Albon v sezóně 2019 (ztráta 0,634 sekundy), a na podobné úrovni se pohyboval i Gasly (0,592s).

Zatímco posledním dvěma jmenovaným byly “sťaty hlavy”, Sergio Pérez dostal nový kontrakt.

dnes 12:03

Na chvostu startovního roštu došlo ke kosmetické změně. Kuan-jü Čou nebude startovat z dvacátého místa, ale z boxové uličky. Sauber se rozhodl změnit nastavení na jeho monopostu.

dnes 11:15

Pro toto je důležité pod žlutými vlajkami zpomalit. Mnozí jezdci se před Eau Rouge hnali nepřiměřeně rychle, dokud jeden z nich netrefil stojící monopost Ferrari Christiana Hooka. Po nárazu dokonce došlo k výbuchu.

Další zprávy