logo F1zpravy.czF1online.sk

Kam se poděl Frederik Vesti?

22. května 2024, 11:31

Dánský závodník Frederik Vesti byl ještě nedávno kandidátem na místo ve Williamsu. Nedokázal se však prosadit a dnes jezdí ve sportovních automobilech, ale ani zdaleka ne na té nejvyšší úrovni. Evropská série Le Mans a evropský vytrvalostní pohár skutečně nejsou bojištěm pro vicemistra Formule 2.

Další rychlé zprávy

včera 19:03

Přehled maximálních rychlostí ve druhém tréninku potvrdil rozdíl v nastavení Nica Hülkenberga a Kevina Magnussena. Německý závodník jezdil s malým zadním křídlem a dosáhl 343 km/h, zatímco jeho kolega jen 336 km/h.

včera 19:03

Max Verstappen a Sergio Pérez mají také rozdílná zadní křídla. Verstappenovo má zvlněnou horní hranu a ve druhém tréninku mělo i Gurneyho klapku. Pérez má větší verzi bez klapky.

včera 19:02

Na měkké i středně tvrdé směsi se ve druhém tréninku objevilo drolení pneumatik. Týká se to nejvíce levé přední pneumatiky, ale také zadních gum. V závodě by to mohlo rozhodnout i vzhledem k tomu, že v sobotu má pršet a déšť z trati smyje gumu.

včera 19:02

Z motorhomu Williamsu po druhém tréninku vyšli otec Carlose Sainze a jeho manažer Carlos Onoro.

včera 18:48

Max Verstappen a Sergio Pérez v Belgii jezdí s rozdílnými specifikacemi monopostu, potvrdil šéf týmu Christian Horner. „Maxovi a Checovi jsme nasadili různé komponenty karoserie. Zbytek je stejný. Připravili jsme konfiguraci na tyto rychlé okruhy, jako jsou Spa a Monza. Pak se vrátíme se stejnými nastaveními v Zandvoortu a Singapuru. Budeme to měnit v závislosti na okruhu.“

včera 18:47

Bruno Famin prozradil, co se v prvním tréninku stalo Estebanovi Oconovi: „Došlo k úniku hydraulické kapaliny z chladicího systému baterie.“

včera 18:47

Christian Horner o Verstappenově virtuálním závodění: „V zákulisí jsme se o tom bavili. Každý člověk je jiný a Maxe nemůžete přirovnávat k nikomu jinému. Přesně ví, co od něj žádáme a co od něj potřebujeme, aby přinášel výsledky, které čekáme.“

„Spoléháme se na jeho úsudek. Pro mě je však tento problém velmi jednoduchý. A do konce roku stejně nejsou naplánovány žádné virtuální závody, takže to je v pohodě,“ prohlásil šéf týmu.

včera 18:47

Alpine v pátek potvrdil, že Bruno Famin na konci srpna skončí na postu šéfa týmu.

Francouzský tým zároveň avizuje, že brzy představí nového šéfa. V padoku se zmiňuje jméno Oliver Oakes, který vede tým Hitech ve Formuli 2 a F3.

včera 18:46

Oficiálně: Max Verstappen nasadil pátý spalovací motor a na startu ztratí deset příček.

FIA potvrdila také novou pohonnou jednotku pro Júkiho Cunodu, který bude startovat poslední.

Nové komponenty nasadili ještě Esteban Ocon (spalovací motor), Alex Albon (všechny kromě baterie a řídící jednotky elektroniky), ale bez penalizací.

včera 12:15

Organizátor velké ceny zveřejnil i takové oznámení pro fanoušky: Dnes mezi 11:55 a 12:35 se mají na startovním roštu natáčet scény k filmu F1. Štáb by byl „velmi vděčný“, kdyby se fanoušci na hlavních tribunách usadili na svá místa a přiložili ruku k dílu při natáčení nového filmu.

včera 12:15

McLaren má opět opravený motorhome. V Budapešti mu střechu zničil silný vítr, ale už je všechno v pořádku.

včera 12:14

Mercedes bude tento víkend snad i slavit. Má být totiž dost chladno. V pátek do 20 stupňů a zbytek víkendu s maximy na úrovni 23 °C.

Dnes hrozí déšť, ale pravděpodobnost není tak vysoká jako v sobotu. Neděle už bude suchá.

včera 12:14

Carlos Sainz ukázal, jestli umí na pánvi vyhodit a obrátit palačinku. „Chcete, abych to zkusil? To bude katastrofa!“

včera 12:14

McLaren dosud bojoval s nízkou maximálkou. Do Belgie si však přinesl nové zadní křídlo, které je speciálně vyvinuto pro okruhy s vysokou maximálkou.

včera 12:14

Takto vypadá kamera, která bude v pátečních trénincích monitorovat flexibilitu předních křídel.

včera 12:14

Landovi Norrisovi se podařilo porazit Oscara Piastriho v testu reakcí. Takto se ze svého vítězství potěšil.

Už jen zbývá věřit, že bude stejně rychle reagovat i v neděli po zhasnutí červených světel.

Další zprávy